אוסובוקו טלה בסגנון פרסי, מתבשל לאט בסיר קדרה על הכיריים או נאפה בתנור עד שהבשר רך כמו חמאה ומתפרק מהעצם, מתובל בטעמים פרסיים.

רכיבים
הוראות הכנה
טוחנים את התבלינים לציפוי הטלה במטחנת תבלינים או בעזרת מכתש ועלי.
מפזרים מלח על הנתחים. עוטפים כל נתח בתערובת התבלינים. מעסים בידיים ומהדקים את התבלינים לבשר. מכסים ומניחים במקום קריר לשעה לספיגת הטעמים.
בסיר קדרה מחממים את השמן על חום בינוני-גבוה. צורבים את נתחי הבשר מכל הצדדים, סך הכל כ-7-8 דקות. מוציאים מהסיר ומניחים על צלחת.
מנמיכים קצת את החום לבינוני ומטגנים את הבצל כ-7 דקות.
מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים לסיר את הזעפרן המהול במים, את מיץ הליים הסחוט, את מי הורדים, וחצי כוס מהציר (או המים). מגרדים את תחתית הסיר ומערבבים.
מוסיפים טימין, דפנה, גרדת ליים, שארית הציר (או המים) מערבבים. מחזירים לסיר את השוקיים.
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על חום נמוך כשעתיים-שעתיים וחצי עד שהבשר מתפרק מעצם. לחילופין, ניתן להכניס את סיר הקדרה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
במהלך הבישול (או האפייה) קופצים לבקר מדי פעם את התבשיל, הופכים את הנתחים ומכסים אותם ברוטב בעזרת כף.
להגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה על הבשר. מגישים עם מנת אורז פרסי והרבה רוטב. בתיאבון 😋
הערות
מנות מתאימות כתוספת: אורז פרסי עם עדשים, אורז פרסי עם פול ושמיר
מצרכים
הוראות הכנה
טוחנים את התבלינים לציפוי הטלה במטחנת תבלינים או בעזרת מכתש ועלי.
מפזרים מלח על הנתחים. עוטפים כל נתח בתערובת התבלינים. מעסים בידיים ומהדקים את התבלינים לבשר. מכסים ומניחים במקום קריר לשעה לספיגת הטעמים.
בסיר קדרה מחממים את השמן על חום בינוני-גבוה. צורבים את נתחי הבשר מכל הצדדים, סך הכל כ-7-8 דקות. מוציאים מהסיר ומניחים על צלחת.
מנמיכים קצת את החום לבינוני ומטגנים את הבצל כ-7 דקות.
מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים לסיר את הזעפרן המהול במים, את מיץ הליים הסחוט, את מי הורדים, וחצי כוס מהציר (או המים). מגרדים את תחתית הסיר ומערבבים.
מוסיפים טימין, דפנה, גרדת ליים, שארית הציר (או המים) מערבבים. מחזירים לסיר את השוקיים.
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על חום נמוך כשעתיים-שעתיים וחצי עד שהבשר מתפרק מעצם. לחילופין, ניתן להכניס את סיר הקדרה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
במהלך הבישול (או האפייה) קופצים לבקר מדי פעם את התבשיל, הופכים את הנתחים ומכסים אותם ברוטב בעזרת כף.
להגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה על הבשר. מגישים עם מנת אורז פרסי והרבה רוטב. בתיאבון 😋