אורז עם כבש וצנובר, מנה מהמטבח הערבי. מתאים במיוחד להגשה עם טחינה וסלטים (כמו חומוס, חצילים, ירקות.)
רכיבים
הוראות הכנה
בסיר מטגנים בצל קצוץ עד שמזהיב, מוסיפים את בשר הכבש הטחון ומשחימים עד שמשתנה צבעו והוא מפורר.
מוסיפים תבלינים ביד נדיבה. ממשיכים לערבב ואז מוסיפים גם את האורז וממשיכים לערבב מעל לאש.
מכסים במים עד גובה הבשר והאורז ומוסיפים עוד 3 כוסות מים.
מביאים לידי רתיחה ואז מנמיכים את האש לאש הכי קטנה. מכסים היטב ומבשלים עוד 20 דקות.
בינתיים מזהיבים צנוברים בזהירות רבה (הם נשרפים מהר) בשמן זית וכאשר הם מתחילים להזהיב מורידים מהר מהאש.
לפני ההגשה מפזרים את הצנוברים על האורז המוכן.
הערות
- אורז פרסי עגול מתאים כאן.
- אפשר להכין עם אורז מלא – אז זמן הבישול מתארך בהתאם ל- 45-50 דקות.
מצרכים
הוראות הכנה
בסיר מטגנים בצל קצוץ עד שמזהיב, מוסיפים את בשר הכבש הטחון ומשחימים עד שמשתנה צבעו והוא מפורר.
מוסיפים תבלינים ביד נדיבה. ממשיכים לערבב ואז מוסיפים גם את האורז וממשיכים לערבב מעל לאש.
מכסים במים עד גובה הבשר והאורז ומוסיפים עוד 3 כוסות מים.
מביאים לידי רתיחה ואז מנמיכים את האש לאש הכי קטנה. מכסים היטב ומבשלים עוד 20 דקות.
בינתיים מזהיבים צנוברים בזהירות רבה (הם נשרפים מהר) בשמן זית וכאשר הם מתחילים להזהיב מורידים מהר מהאש.
לפני ההגשה מפזרים את הצנוברים על האורז המוכן.