אורז עם פטריות יער וכורכום. מנת אורז ופטריות מלאת צבע וטעם. תוספת המתאימה לדג, לעוף או לבשר. יכולה בכיף גם לשמש כמנה העיקרית בארוחה צמחונית.
רכיבים
הוראות הכנה
מכינים את כל הרכיבים למתכון.
מחממים סיר רחב ונמוך על להבה בגובה בינוני. מוסיפים שמן זית. מוסיפים בצל, שום וצ'ילי. מטגנים ומדי פעם בוחשים במשך כ-3 דקות, עד שהבצל מתחיל להזהיב.
מוסיפים את הפטריות לסיר ומערבבים. מוסיפים את המים, מאדים ומדי פעם בוחשים במשך 7 דקות. אם כל המים מתאדים מוסיפים קצת.
כשהפטריות רכות מוסיפים את הכורכום ואת הפטרוזיליה הקצוצה ובוחשים.
מוסיפים את האורז, המלח והפלפל ובוחשים.
מוסיפים את המים ובוחשים. מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות (זמן הבישול כאשר משתמשים באורז בסמטי לבן.)
מסירים מהאש. ממתינים עוד 5 דקות לפני שפותחים מכסה הסיר. מגישים חם. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מכינים את כל הרכיבים למתכון.
מחממים סיר רחב ונמוך על להבה בגובה בינוני. מוסיפים שמן זית. מוסיפים בצל, שום וצ'ילי. מטגנים ומדי פעם בוחשים במשך כ-3 דקות, עד שהבצל מתחיל להזהיב.
מוסיפים את הפטריות לסיר ומערבבים. מוסיפים את המים, מאדים ומדי פעם בוחשים במשך 7 דקות. אם כל המים מתאדים מוסיפים קצת.
כשהפטריות רכות מוסיפים את הכורכום ואת הפטרוזיליה הקצוצה ובוחשים.
מוסיפים את האורז, המלח והפלפל ובוחשים.
מוסיפים את המים ובוחשים. מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות (זמן הבישול כאשר משתמשים באורז בסמטי לבן.)
מסירים מהאש. ממתינים עוד 5 דקות לפני שפותחים מכסה הסיר. מגישים חם. בתיאבון 😋