מתכון אורז עם פלפלים צבעוניים, מנה צבעונית ויפה של אורז טעים שכולם אוהבים. אפשר כמובן להחליף או להוסיף פלפלים בצבעים נוספים. אם אוהבים חריף, אז מוסיפים גם פלפל צ'ילי.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים סיר אורז על חום בינוני-גבוה. מוסיפים את השמן. מטגנים את הבצל כ-3-4 דקות עד שמתחיל להיצרב.
מוסיפים את הפלפלים ואת השום. מטגנים עוד 3-4 דקות עד שגם הם נצרבים ומתרככים קצת. מדי פעם בוחשים.
מוסיפים פפריקה וכורכום ובוחשים. מטגנים כדקה.
מוסיפים רסק עגבניות ובוחשים.
מוסיפים את האורז ובוחשים. מטגנים כדקה.
מוסיפים ציר, עלה דפנה, מלח ופלפל. בוחשים ומגרדים בעזרת כף את תחתית הסיר.
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
מכבים את האש. משאירים את הסיר סגור עם המכסה כ-5 דקות לפני שפותחים ומגישים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים סיר אורז על חום בינוני-גבוה. מוסיפים את השמן. מטגנים את הבצל כ-3-4 דקות עד שמתחיל להיצרב.
מוסיפים את הפלפלים ואת השום. מטגנים עוד 3-4 דקות עד שגם הם נצרבים ומתרככים קצת. מדי פעם בוחשים.
מוסיפים פפריקה וכורכום ובוחשים. מטגנים כדקה.
מוסיפים רסק עגבניות ובוחשים.
מוסיפים את האורז ובוחשים. מטגנים כדקה.
מוסיפים ציר, עלה דפנה, מלח ופלפל. בוחשים ומגרדים בעזרת כף את תחתית הסיר.
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
מכבים את האש. משאירים את הסיר סגור עם המכסה כ-5 דקות לפני שפותחים ומגישים. בתיאבון 😋