אורז עם שעועית וירקות בסגנון ספרדי, זוהי מנת אורז וירקות נפוצה באיזור מורסיה שבדרום-מזרח ספרד. מה שנותן למנה את הטעם המיוחד זה התיבול עם הפפריקה המעושנת והזעפרן.

רכיבים
הוראות הכנה
מחממים מחבת רחבה (או סיר נמוך) על חום בינוני. מוסיפים את שמן הזית. מטגנים בצל ושום במשך 5 דקות. מוסיפים רצועות פלפל ירוק ומטגנים כ-3 דקות נוספות. תוך כדי טיגון הירקות מדי פעם מערבבים.
מוסיפים את הפפריקה המעושנת ובוחשים. מוסיפים את העגבנייה ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
בינתיים גם מרתיחים את הציר (או מים עם קוביית תיבול). מוסיפים את חוטי הזעפרן לציר הרותח.
מוסיפים את האורז העגול למחבת ובוחשים. מוסיפים את המלח והפלפל, את השעועית, את הציר הרותח עם הזעפרן ואת עלה הדפנה.
בוחשים פעם אחרונה. מביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה (חום בינוני-גבוה) וללא מכסה במשך 12-15 דקות. יותר לא בוחשים.
כעבור 12-15 דקות בישול, כאשר האורז ספוג ורוב המים התאדו, מכסים את המחבת (או הסיר). מנמיכים להבה ומבשלים כדקה נוספת. מכבים את האש ומשאירים את האורז מכוסה במשך 10 דקות עד שהמנה מוכנה.
להגשה מפזרים מעל פטרוזיליה טרייה קצוצה. מגישים עם פלחי לימון. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים מחבת רחבה (או סיר נמוך) על חום בינוני. מוסיפים את שמן הזית. מטגנים בצל ושום במשך 5 דקות. מוסיפים רצועות פלפל ירוק ומטגנים כ-3 דקות נוספות. תוך כדי טיגון הירקות מדי פעם מערבבים.
מוסיפים את הפפריקה המעושנת ובוחשים. מוסיפים את העגבנייה ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
בינתיים גם מרתיחים את הציר (או מים עם קוביית תיבול). מוסיפים את חוטי הזעפרן לציר הרותח.
מוסיפים את האורז העגול למחבת ובוחשים. מוסיפים את המלח והפלפל, את השעועית, את הציר הרותח עם הזעפרן ואת עלה הדפנה.
בוחשים פעם אחרונה. מביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה (חום בינוני-גבוה) וללא מכסה במשך 12-15 דקות. יותר לא בוחשים.
כעבור 12-15 דקות בישול, כאשר האורז ספוג ורוב המים התאדו, מכסים את המחבת (או הסיר). מנמיכים להבה ומבשלים כדקה נוספת. מכבים את האש ומשאירים את האורז מכוסה במשך 10 דקות עד שהמנה מוכנה.
להגשה מפזרים מעל פטרוזיליה טרייה קצוצה. מגישים עם פלחי לימון. בתיאבון 😋