אפשרויות הדפסה:

אורז עם שעועית וירקות בסגנון ספרדי

מניב6 מנותהכנה10 דקותבישול15 דקותסך הכול25 דקות

אורז עם שעועית וירקות בסגנון ספרדי

 2 כפות שמן זית
 1 בצלקצוץ
 5 שיני שוםקצוצות
 1 פלפל ירוקחתוך לפרוסות
 1 כפית פפריקה מעושנת(רצוי מספרד)
 1 עגבניהחתוכה לקוביות
 ¼ כפית זעפרן
 4 כוסות ציר ירקות
 1 ½ כוסות אורז עגול
 1 כוס שעועית אדומהמבושלת ומסוננת (אפשר מקופסא)
 1 עלה דפנה
 1 כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
להגשה
 לימוןמחולק לפלחים
 פטרוזיליהקצוצה
1

מחממים מחבת רחבה (או סיר נמוך) על חום בינוני. מוסיפים את שמן הזית. מטגנים בצל ושום במשך 5 דקות. מוסיפים רצועות פלפל ירוק ומטגנים כ-3 דקות נוספות. תוך כדי טיגון הירקות מדי פעם מערבבים.

2

מוסיפים את הפפריקה המעושנת ובוחשים. מוסיפים את העגבנייה ומטגנים כ-2 דקות נוספות.

אורז עם שעועית וירקות בסגנון ספרדי - טיגון הירקות

3

בינתיים גם מרתיחים את הציר (או מים עם קוביית תיבול). מוסיפים את חוטי הזעפרן לציר הרותח.

4

מוסיפים את האורז העגול למחבת ובוחשים. מוסיפים את המלח והפלפל, את השעועית, את הציר הרותח עם הזעפרן ואת עלה הדפנה.

אורז עם שעועית וירקות בסגנון ספרדי - בישול

5

בוחשים פעם אחרונה. מביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה (חום בינוני-גבוה) וללא מכסה במשך 12-15 דקות. יותר לא בוחשים.

אורז עם שעועית וירקות בסגנון ספרדי - לקראת סיום הבישול

6

כעבור 12-15 דקות בישול, כאשר האורז ספוג ורוב המים התאדו, מכסים את המחבת (או הסיר). מנמיכים להבה ומבשלים כדקה נוספת. מכבים את האש ומשאירים את האורז מכוסה במשך 10 דקות עד שהמנה מוכנה.

אורז עם שעועית וירקות בסגנון ספרדי - מוכן

7

להגשה מפזרים מעל פטרוזיליה טרייה קצוצה. מגישים עם פלחי לימון. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0