אורז עם תירס ואפונה מתובל בכורכום, בפפריקה ובתבלינים נוספים. מנת אורז פשוטה וטעימה.

רכיבים
הוראות הכנה
משרים את האורז במים למספר דקות, שוטפים ומסננים.
מחממים סיר בישול על חום בינוני. מוסיפים שמן.
מטגנים את הבצל כ-7 דקות עד להתרככות והזהבה.
מוסיפים את האפונה ובוחשים כשתי דקות.
מוסיפים כורכום, פפריקה, אבקת בצל ואבקת שום. בוחשים כדקה.
מוסיפים את האורז ובוחשים.
מוסיפים את התירס, המים, המלח והפלפל.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך. זמני הבישול משתנים בהתאם לסוג האורז. אורז בסמטי יתבשל תוך 10-15 דקות, אורז לבן כ- 15-25 דקות, אורז מלא כ-40-45 דקות. נעזרים בהוראות שעל אריזת האורז לזמן הבישול הרצוי.
בסיום הבישול מסירים את מכסה הסיר, בוחשים קצת באורז ומחזירים את המכסה ל-5 דקות נוספות. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
משרים את האורז במים למספר דקות, שוטפים ומסננים.
מחממים סיר בישול על חום בינוני. מוסיפים שמן.
מטגנים את הבצל כ-7 דקות עד להתרככות והזהבה.
מוסיפים את האפונה ובוחשים כשתי דקות.
מוסיפים כורכום, פפריקה, אבקת בצל ואבקת שום. בוחשים כדקה.
מוסיפים את האורז ובוחשים.
מוסיפים את התירס, המים, המלח והפלפל.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך. זמני הבישול משתנים בהתאם לסוג האורז. אורז בסמטי יתבשל תוך 10-15 דקות, אורז לבן כ- 15-25 דקות, אורז מלא כ-40-45 דקות. נעזרים בהוראות שעל אריזת האורז לזמן הבישול הרצוי.
בסיום הבישול מסירים את מכסה הסיר, בוחשים קצת באורז ומחזירים את המכסה ל-5 דקות נוספות. בתיאבון 😋