עדס פולו, אורז פרסי עם עדשים (عدس پلو Adas Polo) ובתוספת צימוקים ותמרים. מתכון אורז עם עדשים פרסי מסורתי, טעים ומיוחד.
רכיבים
הוראות הכנה
משרים את האורז במים מהולים בכף מלח למשך שעתיים ומסננים.
מרתיחים בסיר מים. כמות המים המורתחים צריכה להיות לפחות כפולה מכמות האורז.
מוסיפים את המלח ואת האורז המושרה והמסונן למים הרותחים ומבשלים כ-8 עד 10 דקות. האורז אמור להתבשל חלקית, להיות רך מבחוץ אך עדיין קשה מבפנים. בתום הבישול שוטפים את האורז דרך מסננת במים קרים כדי להפסיק את בישולו.
שוטפים את העדשים ומסננים.
מרתיחים מים בסיר.
מוסיפים לסיר את המלח ומערבבים. מוסיפים את העדשים, מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר.
מבשלים על חום נמוך כ-20-30 דקות עד שהעדשים מתרככים. מסירים מהכיריים, מעבירים למסננת ומניחים בצד.
משרים את הזעפרן במים הרותחים.
מוסיפים שמן לסיר רחב עם ציפוי לא נדבק. מניחים על השמן שכבת אורז. מעל שכבת האורז מניחים שכבת עדשים. חוזרים על הפעולה של הוספת שכבות אורז ומעליהן עדשים ליצירת מבנה של כיפה הפוכה, כאשר השכבה האחרונה העליונה ביותר היא של אורז.
מוזגים מעל האורז את מי הזעפרן. בעזרת מקל של כף עץ (או מקלות סיניים), יוצרים שניים-שלושה חורים בחרוט כדי לאפשר שחרור אדים.
מכסים את הסיר ומחממים על חום בינוני כ-10 דקות עד שיוצאים אדים מהאורז. מנמיכים לחום הכי נמוך ומבשלים עם המכסה כ-45 דקות נוספות.
לקראת סיום בישול האורז, מחממים במחבת שמן על חום בינוני.
מוסיפים את הבצל ומטגנים מספר דקות עד שמתחיל להזהיב.
מוסיפים תמרים, צימוקים, פלפל, כורכום וקינמון. מטגנים ומערבבים כשתי דקות.
כשהאורז סיים להתבשל, מוסיפים לו את תערובת הבצל הצימוקים והתמרים, מערבבים ומגישים. אפשרות הגשה נוספת היא (לנסות) להפוך את סיר האורז על צלחת הגשה גדולה כשהתחתית הקשה שלו פונה למעלה, ולפזר מעל או מסביב לאורז את הצימוקים והתמרים.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
משרים את האורז במים מהולים בכף מלח למשך שעתיים ומסננים.
מרתיחים בסיר מים. כמות המים המורתחים צריכה להיות לפחות כפולה מכמות האורז.
מוסיפים את המלח ואת האורז המושרה והמסונן למים הרותחים ומבשלים כ-8 עד 10 דקות. האורז אמור להתבשל חלקית, להיות רך מבחוץ אך עדיין קשה מבפנים. בתום הבישול שוטפים את האורז דרך מסננת במים קרים כדי להפסיק את בישולו.
שוטפים את העדשים ומסננים.
מרתיחים מים בסיר.
מוסיפים לסיר את המלח ומערבבים. מוסיפים את העדשים, מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר.
מבשלים על חום נמוך כ-20-30 דקות עד שהעדשים מתרככים. מסירים מהכיריים, מעבירים למסננת ומניחים בצד.
משרים את הזעפרן במים הרותחים.
מוסיפים שמן לסיר רחב עם ציפוי לא נדבק. מניחים על השמן שכבת אורז. מעל שכבת האורז מניחים שכבת עדשים. חוזרים על הפעולה של הוספת שכבות אורז ומעליהן עדשים ליצירת מבנה של כיפה הפוכה, כאשר השכבה האחרונה העליונה ביותר היא של אורז.
מוזגים מעל האורז את מי הזעפרן. בעזרת מקל של כף עץ (או מקלות סיניים), יוצרים שניים-שלושה חורים בחרוט כדי לאפשר שחרור אדים.
מכסים את הסיר ומחממים על חום בינוני כ-10 דקות עד שיוצאים אדים מהאורז. מנמיכים לחום הכי נמוך ומבשלים עם המכסה כ-45 דקות נוספות.
לקראת סיום בישול האורז, מחממים במחבת שמן על חום בינוני.
מוסיפים את הבצל ומטגנים מספר דקות עד שמתחיל להזהיב.
מוסיפים תמרים, צימוקים, פלפל, כורכום וקינמון. מטגנים ומערבבים כשתי דקות.
כשהאורז סיים להתבשל, מוסיפים לו את תערובת הבצל הצימוקים והתמרים, מערבבים ומגישים. אפשרות הגשה נוספת היא (לנסות) להפוך את סיר האורז על צלחת הגשה גדולה כשהתחתית הקשה שלו פונה למעלה, ולפזר מעל או מסביב לאורז את הצימוקים והתמרים.
בתיאבון 😋