אורז בסגנון פרסי עם פול ושמיר, תוספת בריאה וקלילה לצד מנות עוף בשר, או חביתה.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים בסיר את השמן ומטגנים בצל על חום בינוני כ-3-4 דקות עד לשקיפות.
מוסיפים שום, כורכום וכמון ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את האורז, הפול, השמיר והמלח ומערבבים.
מוסיפים מים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות.
ממתינים 5 דקות לפני שפותחים את הסיר. בתיאבון 😋
הערות
למנה מזינה עוד יותר אפשר להחליף את האורז הלבן באורז בסמטי מלא. אז משך הבישול יתארך ב-15-20 דקות.
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים בסיר את השמן ומטגנים בצל על חום בינוני כ-3-4 דקות עד לשקיפות.
מוסיפים שום, כורכום וכמון ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את האורז, הפול, השמיר והמלח ומערבבים.
מוסיפים מים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות.
ממתינים 5 דקות לפני שפותחים את הסיר. בתיאבון 😋