במיה ברוטב עגבניות במתכון בו הבמיה מבושלת יחד עם בצל מקורמל והרבה שום. אפשר לאכול אותה חמה מהסיר, או לשמור בקירור ולהגיש כסלט קר. מעדן מזרח-תיכוני הנפוץ גם בקפריסין, בטורקיה וביוון. מתאים להגיש עם פיתה ליד או לצד מנת אורז.
רכיבים
הוראות הכנה
בסיר רחב ונמוך מחממים כשליש מכמות שמן הזית על חום בינוני-נמוך. מוסיפים את הבצל ומאפשרים לו להתקרמל בסבלנות כ-15 דקות.
בזמן שהבצל מתקרמל, מכינים את הבמיה והירקות לתבשיל. שוטפים את העגבניות ואת הבמיה היטב.
קוטמים את החוד של תרמילי הבמיה. חותכים את החוד כמילימטר מעל ראש התרמיל כדי לא לפתוח את התרמיל.
פורסים את העגבניות. מקלפים את השום וחוצים אותו.
כשהבצל מקבל צבע קרמלי מוסיפים את השום למחבת, מגבירים את החום, מטגנים ומערבבים כדקה.
מוסיפים שארית שמן הזית ומחממים. מוסיפים את הבמיה. מטגנים ומערבבים כ- 8-10 דקות נוספות עד שהבמיה משחימה קלות.
מוסיפים את העגבניות, המלח והפלפל ובוחשים. במידת הצורך אפשר להוסיף גם מים.
מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים על להבה נמוכה כ-35-45 דקות עד שהבמיה רכה והתבשיל מוכן.
טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך. אם התבשיל חמוץ מוסיפים קצת סוכר. מגישים עם פיתה וטחינה ליד. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
בסיר רחב ונמוך מחממים כשליש מכמות שמן הזית על חום בינוני-נמוך. מוסיפים את הבצל ומאפשרים לו להתקרמל בסבלנות כ-15 דקות.
בזמן שהבצל מתקרמל, מכינים את הבמיה והירקות לתבשיל. שוטפים את העגבניות ואת הבמיה היטב.
קוטמים את החוד של תרמילי הבמיה. חותכים את החוד כמילימטר מעל ראש התרמיל כדי לא לפתוח את התרמיל.
פורסים את העגבניות. מקלפים את השום וחוצים אותו.
כשהבצל מקבל צבע קרמלי מוסיפים את השום למחבת, מגבירים את החום, מטגנים ומערבבים כדקה.
מוסיפים שארית שמן הזית ומחממים. מוסיפים את הבמיה. מטגנים ומערבבים כ- 8-10 דקות נוספות עד שהבמיה משחימה קלות.
מוסיפים את העגבניות, המלח והפלפל ובוחשים. במידת הצורך אפשר להוסיף גם מים.
מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים על להבה נמוכה כ-35-45 דקות עד שהבמיה רכה והתבשיל מוכן.
טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך. אם התבשיל חמוץ מוסיפים קצת סוכר. מגישים עם פיתה וטחינה ליד. בתיאבון 😋