בצל אדום כבוש בחומץ. בכבישה הבצל מאבד את החריפות שלו אך הפריכות שלו נשמרת. הבצל מקבל חמיצות, מתיקות, קצת מליחות וטעמים נוספים של תבלינים תואמים. הבצל הכבוש הוא תוספת נהדרת לכריכים, לסלטים, לטחינה ולחומוס, למאכלים על הגריל, לשווארמה, לקבב, להמבורגר, לטאקו, לבוריטו ולעוד ועוד…
רכיבים
הוראות הכנה
מוסיפים לסיר קטן את החומץ, המים, הסוכר והמלח. מחממים ומביאים לסף רתיחה.
בזמן שהתחמיץ מתחמם מקלפים את הבצלים, חוצים אותם ופורסים לרצועות דקות.
ממלאים קערה במים רותחים. מכניסים את פרוסות הבצל למים הרותחים ומשרים כדקה. מוציאים ומסננים.
מעבירים את פרוסות הבצלים לצנצנת מעוקרת. בשלב זה אפשר לפזר בין רצועות הבצל תוספות לטעם כמו זרעי פלפל שחור, טימין, צ'ילי ועוד.
כשהתחמיץ על סף רתיחה, וכהסוכר והמלח לגמרי התמוססו בו, מוזגים אותו לצנצנת עד כדי כיסוי הבצלים. משאירים מרווח של סנטימטר לפחות בין הנוזל לפתח הצנצנת.
מניחים את הצנצנת ללא מכסה להתקררות בטמפרטורת החדר (אפשר להניח מגבת נייר מעל.) לאחר מכן אוטמים את הכלי ומכניסים למקרר.
הבצל מוכן לשימוש תוך 24 שעות. ניתן לשמור במקרר כשלושה-ארבעה שבועות. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מוסיפים לסיר קטן את החומץ, המים, הסוכר והמלח. מחממים ומביאים לסף רתיחה.
בזמן שהתחמיץ מתחמם מקלפים את הבצלים, חוצים אותם ופורסים לרצועות דקות.
ממלאים קערה במים רותחים. מכניסים את פרוסות הבצל למים הרותחים ומשרים כדקה. מוציאים ומסננים.
מעבירים את פרוסות הבצלים לצנצנת מעוקרת. בשלב זה אפשר לפזר בין רצועות הבצל תוספות לטעם כמו זרעי פלפל שחור, טימין, צ'ילי ועוד.
כשהתחמיץ על סף רתיחה, וכהסוכר והמלח לגמרי התמוססו בו, מוזגים אותו לצנצנת עד כדי כיסוי הבצלים. משאירים מרווח של סנטימטר לפחות בין הנוזל לפתח הצנצנת.
מניחים את הצנצנת ללא מכסה להתקררות בטמפרטורת החדר (אפשר להניח מגבת נייר מעל.) לאחר מכן אוטמים את הכלי ומכניסים למקרר.
הבצל מוכן לשימוש תוך 24 שעות. ניתן לשמור במקרר כשלושה-ארבעה שבועות. בתיאבון 😋