בצל מקורמל הוא תוספת לשדרוג המון מאכלים ותבשילים. בישול ארוך של הבצל מוציא ממנו טעמים עמוקים ומתוקים, כאשר הסוכר האגור בבצל מתקרמל.
רכיבים
הוראות הכנה
מסירים מהבצלים את הקצוות של הגבעול והשורש. חוצים כל בצל לאורכו. מסירים מהבצלים את הקליפה ושכבה או שתיים חיצוניות. פורסים את חצאי הבצלים לפרוסות אורכיות.
מעבירים את הבצלים הפרוסים לסיר בישול, מכסים את הסיר ומאדים על להבה נמוכה כ-90-120 דקות.
מעבירים את פרוסות הבצל המבושלות למסננת מעל קערה. את מי הבצל המתוקים המצטברים בקערה מומלץ לשמור לשימוש בתבשילים ובמרקים.
מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים חמאה ושמן זית (או רק שמן זית אם רוצים בצל מקורמל טבעוני פרווה).
מוסיפים את הבצל למחבת ומטגנים כ-5-7 דקות עד שמתחיל להזהיב.
מתבלים במלח ובפלפל שחור ומקפיצים. ממשיכים בטיגון הבצל כדקה או שתיים.
לבסוף מוסיפים חומץ בלסמי וסוכר וממשיכים בטיגון-ערבוב כדקה.
את הבצל החם משטחים על צלחת גדולה או על מגש. כך מאפשרים לשארית הנוזלים שבו להתאדות.
אפשר להשתמש בבצל המקורמל כשהוא חם או קר. הבצל יישמר מספר ימים בקירור, וחודשים רבים בהקפאה.
בתיאבון 😋
שימושים לבצל המקורמל
- מוסיפים לכריך – גבינה, נקניק, סלמון, טונה
- בסלט עגבניות עם מוצרלה (סלט קפרזה)
- מעל מנת דג, עוף או בשר (סטייק) צלויים
- בלחמניה עם נקניקייה או המבורגר
- עם תפוחי אדמה או פירה
- על אורז
- בפשטידות
- מעל פיצה או פוקצ'ה
- ועוד ועוד..
טיפים והערות
- אפשר להשתמש בבצל לבן, צהוב או סגול. לכל בצל טעם קצת שונה, אך המתכון יעבוד עם כולם.
- בסוף הבישול טועמים ומאזנים את הטעמים. מוסיפים חומץ, סוכר, מלח או פלפל לפי הצורך.
- אפשר להכין בצל מקורמל בכמות גדולה ולשמור במקפיא (בתבנית קוביות קרח) לשימוש בעת הצורך.
- עדיף להשתמש במחבת כבד של ברזל יצוק או פלדת אל-חלד. אם הבצל נדבק למחבת זה חלק מתהליך הקרמול. הוספת החומץ לקראת סיום הבישול (או יין או מיים) תסייע לשחרר בצל הדבוק למחבת.
מצרכים
הוראות הכנה
מסירים מהבצלים את הקצוות של הגבעול והשורש. חוצים כל בצל לאורכו. מסירים מהבצלים את הקליפה ושכבה או שתיים חיצוניות. פורסים את חצאי הבצלים לפרוסות אורכיות.
מעבירים את הבצלים הפרוסים לסיר בישול, מכסים את הסיר ומאדים על להבה נמוכה כ-90-120 דקות.
מעבירים את פרוסות הבצל המבושלות למסננת מעל קערה. את מי הבצל המתוקים המצטברים בקערה מומלץ לשמור לשימוש בתבשילים ובמרקים.
מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים חמאה ושמן זית (או רק שמן זית אם רוצים בצל מקורמל טבעוני פרווה).
מוסיפים את הבצל למחבת ומטגנים כ-5-7 דקות עד שמתחיל להזהיב.
מתבלים במלח ובפלפל שחור ומקפיצים. ממשיכים בטיגון הבצל כדקה או שתיים.
לבסוף מוסיפים חומץ בלסמי וסוכר וממשיכים בטיגון-ערבוב כדקה.
את הבצל החם משטחים על צלחת גדולה או על מגש. כך מאפשרים לשארית הנוזלים שבו להתאדות.
אפשר להשתמש בבצל המקורמל כשהוא חם או קר. הבצל יישמר מספר ימים בקירור, וחודשים רבים בהקפאה.
בתיאבון 😋