אפשרויות הדפסה:

בצק פיצה או פוקצ’ה

מניב4 מנותהכנה30 דקותבישול4 שעותסך הכול4 שעות 30 דקות

בצק פיצה או פוקצ'ה

 380 גרם מיםבטמפרטורת החדר
 10 גרם דבשאו סוכר
 7 גרם שמרים
 15 גרם שמן זית
 560 גרם קמח פיצה
 50 גרם קמח סמולינה
 15 גרם מלח
שלב ראשון
1

מערבבים בקערה מים, דבש ושמרים. ממתינים 10 דקות ובודקים התחלת פעילות של השמרים.

2

בקערה נפרדת מערבבים קמחים ומלח.

3

מוסיפים את שמן הזית לקערת הנוזלים.

לישה במעבד המזון
4

משתמשים בוו הלישה של המיקסר. מוסיפים לקערת המיקסר את הנוזלים עם השמרים. מוסיפים בהדרגה את הקמחים את להיווצרות עיסה אחידה. לשים כ-10-15 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מפרידים את הבצק שנדבק לוו הלישה.

לישה בידיים
5

בהדרגה מוסיפים את הקמחים ומערבבים. ככול שמוסיפים עוד ועוד קמחים, העיסה הופכת דביקה יותר ובצקית יותר. אחרי הוספת כול הקמח לשים הכול לתערובת אחידה. בשלב זה הבצק יהיה עדיין דביק ובעל מרקם גס. מכסים את הקערה במגבת וממתינים כ-15-20 דקות.

6

אחרי המנוחה ניתן להעביר את הבצק למשטח חלק ונקי. לשים על ידי לחיצה ומתיחה של הבצק עם בסיס כף היד, כיפול ושוב לחיצה, מתיחה וכיפול. חוזרים על הפעולה שוב ושוב עד שמתקבל בצק אחיד, חזק וגמיש. (בערך כ-10 דקות לישה).

התפחה ראשונה
7

יוצרים כדור מהבצק על ידי כיפול דפנות עיסת הבצק כלפי פנים. כדי שלא ידבק לידיים משמנים את הידיים בשמן זית. מצפים את כדור הבצק בשכבת דקה של שמן זית ומניחים בקערה או בכלי אחר עם מכסה.

8

מכסים ומניחים להתפחה של שעתיים, עד שמכפיל את נפחו.

חלוקת הבצק לכדורים
9

מעבירים את הבצק למשטח משומן בשמן זית או מקומח קלות כדי שהבצק לא ידבק.

10

בעזרת סכין שף, או שפכטל אפייה, מחלקים את הבצק לחלקים שווים (את הכמות ההתחלתית של המתכון מחלקים לארבעה חלקים עבור ארבע פיצות בגודל בינוני).

11

מקפלים כל חלק מהבצק לתוך עצמו ליצירת כדור בצק. מהדקים את קצוות הבצק כדי ליצור כדור אטום. עובדים בידיים משומנות או מקומחות כדי שהבצק לא ידבק.

12

מעבירים את הכדורים למגש עם מכסה, משומן בשמן זית או מקומח. את כדורים מניחים במרחק אחד מהשני כדי שלא ידבקו אחד לשני.

13

מכסים את המגש ומניחים להתפחה.

התפחה סופית
14

בשלב זה אפשר להעביר את כדורי הבצק למקרר למנוחה של לפחות לילה. אפשר גם להכין עד 3-5 ימים מראש. ההתפתחות האיטית של הבצק במקרר תעשה לו רק טוב.

15

כשעה לפני השימוש בבצק מוציאים מהמקרר ונותנים לו להשלים התפחה סופית לפני שמשתמשים בו להכנת פיצות או פוקצ'ות. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0