בצק פיצה עם פוליש, להכנת פיצות עם בצק רך ואוורירי. הפוליש הוא בצק מקדים שמכינים מקמח ומים בכמות שווה בתוספת כמות מועטה של שמרים. בהכנת הפוליש משתמשים במעט מאוד שמרים, ומאפשרים לפוליש תפיחה הדרגתית ארוכה ואיטית, מה שנותן לבצק הסופי טעם, ניחוח ומרקם ייחודיים. כשהפוליש מוכן הוא נראה כמו ספוג, לכן הוא נקרא גם לעתים "ספונג'" (ספוג באנגלית.) פוליש משמש כסוכן ההתפחה לבצק הסופי ממנו מכינים פיצות ולחמים. הבצק לפיצה עם הפוליש במתכון זה מתאים גם להכנת פוקצ'ות.
מתכונים בהם ניתן להשתמש בבצק:
רכיבים
הוראות הכנה
בקערה מערבבים שמרים עם מים (ודבש) עד שהשמרים (והדבש) מומסים. *את הדבש (או הסוכר) מוסיפים רק אם הבצק נועד לאפייה בתנור ביתי. לאפייה בטאבון לא מוסיפים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. העיסה הזו היא הפוליש.
מכסים את הקערה. מניחים את הפוליש לתפוח בטמפרטורת החדר כשעה. כעבור שעה מעבירים למקרר להמשך תפיחה איטית של 18-24 שעות.
אחרי שתפח מוציאים לפוליש את האוויר על ידי קיפול הבצק לעצמו. מוסיפים לפוליש את המים ובוחשים בעדינות (אפשר עם אצבעות הידיים) עד להתרככות הפוליש. אין צורך שכל הפוליש יימס.
מוסיפים את שמן הזית ונותנים ערבוב קטן. מוסיפים בערך חצי מכמות הקמח ובוחשים עד שכל הקמח נספג בעיסה.
מוסיפים את המלח ומערבבים. לבסוף מוסיפים את שארית הקמח ומאחדים את כל התערובת לעיסת בצק לח.
מכסים את הקערה ונותנים לעיסת הבצק הגס לנוח כ-15 דקות.
מעבירים למשטח. לשים כ-10 דקות לפחות ואז יוצרים כדור בצק.
משמנים את כדור הבצק בקצת שמן זית. מכניסים לקערה, מכסים ומניחים לכדור הבצק תפיחה של כ-3-4 שעות במקרר (או שאפשר להתפיח כשעה בטמפרטורת חדר).
הבצק מוכן לחלוקה לכדורים כשהוא מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות. עובדים עם ידיים יבשות ומקומחות. בעזרת חותך בצק מחלקים את הבצק לחלקים במשקל 250 גרם.
יוצרים כדורי בצק חלקים ואטומים על ידי קיפול הבצק לתוך עצמו וצביטת התפר. מקמחים את הכדורים קלות.
מניחים בקופסה שיש לה מכסה או על מגש אותו אוטמים עם ניילון נצמד.
נונתים לכדורים לתפוח כ- 4-6 שעות נוספות עד שמכפילים את נפחם.
שומרים במקרר עד לשימוש (אפשר לשמור במקרר גם ל-2-3 ימים או להקפיא.) מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר כשעה לפני השימוש להכנת פיצות.
שומרים בכלי אטום ממש עד לשיטוח ולהכנת הפיצה. בהצלחה ובתיאבון 😋
טיפים
- לפני שמוציאים כדור בצק דביק מהקופסא מפזרים עליו קצת קמח.
- נעזרים בשפכטל מקומח להפרדת הכדור מכדורי הבצק האחרים ומתחתית הכלי.
- חשוב לא להוציא את האוויר מכדור הבצק התפוח והאוורירי כדי שבסופו של דבר יצאו ממנו פיצה או פוקצ'ה אווריריים.
מצרכים
הוראות הכנה
בקערה מערבבים שמרים עם מים (ודבש) עד שהשמרים (והדבש) מומסים. *את הדבש (או הסוכר) מוסיפים רק אם הבצק נועד לאפייה בתנור ביתי. לאפייה בטאבון לא מוסיפים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. העיסה הזו היא הפוליש.
מכסים את הקערה. מניחים את הפוליש לתפוח בטמפרטורת החדר כשעה. כעבור שעה מעבירים למקרר להמשך תפיחה איטית של 18-24 שעות.
אחרי שתפח מוציאים לפוליש את האוויר על ידי קיפול הבצק לעצמו. מוסיפים לפוליש את המים ובוחשים בעדינות (אפשר עם אצבעות הידיים) עד להתרככות הפוליש. אין צורך שכל הפוליש יימס.
מוסיפים את שמן הזית ונותנים ערבוב קטן. מוסיפים בערך חצי מכמות הקמח ובוחשים עד שכל הקמח נספג בעיסה.
מוסיפים את המלח ומערבבים. לבסוף מוסיפים את שארית הקמח ומאחדים את כל התערובת לעיסת בצק לח.
מכסים את הקערה ונותנים לעיסת הבצק הגס לנוח כ-15 דקות.
מעבירים למשטח. לשים כ-10 דקות לפחות ואז יוצרים כדור בצק.
משמנים את כדור הבצק בקצת שמן זית. מכניסים לקערה, מכסים ומניחים לכדור הבצק תפיחה של כ-3-4 שעות במקרר (או שאפשר להתפיח כשעה בטמפרטורת חדר).
הבצק מוכן לחלוקה לכדורים כשהוא מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות. עובדים עם ידיים יבשות ומקומחות. בעזרת חותך בצק מחלקים את הבצק לחלקים במשקל 250 גרם.
יוצרים כדורי בצק חלקים ואטומים על ידי קיפול הבצק לתוך עצמו וצביטת התפר. מקמחים את הכדורים קלות.
מניחים בקופסה שיש לה מכסה או על מגש אותו אוטמים עם ניילון נצמד.
נונתים לכדורים לתפוח כ- 4-6 שעות נוספות עד שמכפילים את נפחם.
שומרים במקרר עד לשימוש (אפשר לשמור במקרר גם ל-2-3 ימים או להקפיא.) מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר כשעה לפני השימוש להכנת פיצות.
שומרים בכלי אטום ממש עד לשיטוח ולהכנת הפיצה. בהצלחה ובתיאבון 😋