בראוניז (חומיות), בעלות מרקם פאדג'י (לחות ודביקות) וקליפה דקה פריכה. מתכון לחיתוכיות השוקולד האמריקאיות האהובות.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים (או מצפים בנייר אפייה) תבנית בגודל 17x24 סניטמטר.
מערבבים חומרי התערובת היבשה בקערה ומניחים בצד.
חצי מהשוקולד גוררים בפומפיה לפתיתים. את החצי הנותר מהשוקולד קוצצים לקוביות קטנות בעזרת סכין.
מוסיפים קוביות חמאה לקערת מעבד המזון יחד עם הסוכר. מעבדים במשך דקה או שתיים.
מוסיפים את החומרים הרטובים בהדרגה, תוך כדי שמעבד המזון ממשיך לעבוד במהירות נמוכה.
תחילה מוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה. לאחר מכן מוסיפים את תמצית הוניל. לאחר מכן מוסיפים את המים. מערבלים במהירות גבוהה כ-2 דקות לתערובת אוורירית אחידה. דוחפים מוצקים שנדבקים לדפנות קערת המעבד בעזרת לקקן.
ממשיכים לערבל את התערובת במהירות איטית. לתערובת הרטובה מוסיפים בהדרגה את התערובת היבשה (רבע כוס כל פעם.)
ממשיכים להקציף כדקה לתערובת אחידה.
מוסיפים את השוקולד המגורר ואת שבבי השוקולד לתערובת (אפשר גם להוסיף אגוזים). מערבבים על ידי קיפול התערובת.
מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת. משטחים בעזרת לקקן.
אופים ב-180 מעלות במשך 40 דקות עד שקיסם יוצא כמעט יבש כאשר תוקעים אותו בעוגה.
מוציאים מהתנור ומאפשרים לבראוניז להתקרר לגמרי בתבנית במשך שעה.
חותכים לריבועים ונהנים. בתיאבון 😋
טיפים והערות
- אם רוצים בראוניז פרווה אפשר להחליף את החמאה שבמתכון בשמן צמחי. יש לוודא גם שהשוקולד המריר הוא פרווה.
- לתוצאות הכי טובות משתמשים בחומרי גלם משובחים. אבקת קקאו איכותית, שוקולד מעולה, תמצית וניל איכותית וביצים וחמאה מתוצרת הכי טובה שמוצאים.
- אפשר לשמור את הבראוניז בכלי אטום במשך יומיים-שלושה. אפשר גם להקפיא.
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים (או מצפים בנייר אפייה) תבנית בגודל 17x24 סניטמטר.
מערבבים חומרי התערובת היבשה בקערה ומניחים בצד.
חצי מהשוקולד גוררים בפומפיה לפתיתים. את החצי הנותר מהשוקולד קוצצים לקוביות קטנות בעזרת סכין.
מוסיפים קוביות חמאה לקערת מעבד המזון יחד עם הסוכר. מעבדים במשך דקה או שתיים.
מוסיפים את החומרים הרטובים בהדרגה, תוך כדי שמעבד המזון ממשיך לעבוד במהירות נמוכה.
תחילה מוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה. לאחר מכן מוסיפים את תמצית הוניל. לאחר מכן מוסיפים את המים. מערבלים במהירות גבוהה כ-2 דקות לתערובת אוורירית אחידה. דוחפים מוצקים שנדבקים לדפנות קערת המעבד בעזרת לקקן.
ממשיכים לערבל את התערובת במהירות איטית. לתערובת הרטובה מוסיפים בהדרגה את התערובת היבשה (רבע כוס כל פעם.)
ממשיכים להקציף כדקה לתערובת אחידה.
מוסיפים את השוקולד המגורר ואת שבבי השוקולד לתערובת (אפשר גם להוסיף אגוזים). מערבבים על ידי קיפול התערובת.
מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת. משטחים בעזרת לקקן.
אופים ב-180 מעלות במשך 40 דקות עד שקיסם יוצא כמעט יבש כאשר תוקעים אותו בעוגה.
מוציאים מהתנור ומאפשרים לבראוניז להתקרר לגמרי בתבנית במשך שעה.
חותכים לריבועים ונהנים. בתיאבון 😋