מנת בשר עם פטריות בבישול ארוך, מבושל עם יין אדום וציר בקר או עוף. אפשר לקצר משך הבישול על ידי שימוש בסיר לחץ.
רכיבים
הוראות הכנה
מקמחים ומפלפלים את קוביות הבשר.
בסיר הבישול מחממים חצי מכמות שמן הזית על חום גבוה. סוגרים את הבשר (1-2 דקות טיגון מכול צד עד שמשחים יפה) ומניחים את הבשר הסגור על צלחת בצד.
מוסיפים לסיר (החרוך מהבשר) את שאר שמן הזית. מוסיפים גזר ובצל ומטגנים 2-3 דקות.
מוסיפים את הפטריות החצויות והשום ומטגנים 2 דקות נוספות.
מוסיפים יין אדום ובעזרת כף עץ או תרווד מגרדים את תחתית הסיר.
מוסיפים ציר מרק, רסק עגבניות, תימין ועלה דפנה. ממליחים ומפלפלים, ומביאים את הנוזלים לרתיחה.
מבשלים כשעתיים עד שהבשר רך ונימוח (אם מבשלים בסיר לחץ אפשר להסתפק בכ-45 דקות עד שעה בישול). בתיאבון!
מצרכים
הוראות הכנה
מקמחים ומפלפלים את קוביות הבשר.
בסיר הבישול מחממים חצי מכמות שמן הזית על חום גבוה. סוגרים את הבשר (1-2 דקות טיגון מכול צד עד שמשחים יפה) ומניחים את הבשר הסגור על צלחת בצד.
מוסיפים לסיר (החרוך מהבשר) את שאר שמן הזית. מוסיפים גזר ובצל ומטגנים 2-3 דקות.
מוסיפים את הפטריות החצויות והשום ומטגנים 2 דקות נוספות.
מוסיפים יין אדום ובעזרת כף עץ או תרווד מגרדים את תחתית הסיר.
מוסיפים ציר מרק, רסק עגבניות, תימין ועלה דפנה. ממליחים ומפלפלים, ומביאים את הנוזלים לרתיחה.
מבשלים כשעתיים עד שהבשר רך ונימוח (אם מבשלים בסיר לחץ אפשר להסתפק בכ-45 דקות עד שעה בישול). בתיאבון!