גלילות חצילים ממולאות בשר ברוטב עגבניות. מתכון למנת קנלוני חציל ברוטב רוזה שקיבלה תשבוחות מהסועדים כמו "היה מעולה" ו-"התענגתי ממש".
רכיבים
הוראות הכנה
פורסים את החצילים לרצועות בעובי של חצי סנטימטר, מניחים על צלחת שטוחה וממליחים. ממתינים כחצי שעה עד שיצאו מהם הנוזלים.
מחממים שמן לטיגון במחבת שטוחה, ומטגנים את החצילים עד להשחמה משני צידיהם (גובה השמן במחבת - כסנטימטר). מניחים להתקרר.
באותה המחבת מבשלים את הבשר הטחון, מפוררים אותו תוך כדי ערבוב, ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים כמה דקות עד שהבשר משחים. מוסיפים את הצנוברים ומבשלים כדקה נוספת. מצננים.
במחבת נפרדת מחממים שמן זית, ומטגנים בצל קצוץ. מוסיפים פטריות קצוצות וממשיכים לטגן. מתבלים במלח ופלפל. מצננים.
מאחדים בקערה את הבשר והבצל/פטריות. מוסיפים ביצה וקצת קמח ומערבבים היטב. מוסיפים מעט קמח לפי הצורך, כדי לקבל עיסה שקל לעבד אותה.
להכנת רוטב מחממים בסיר קטן את השמנת הצמחית עד רתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים כ5 דקות.
יוצקים את הרוטב לתבנית מרובעת/מלבנית. מניחים פרוסת חציל על משטח עבודה, יוצקים עליו ככף מעיסת הבשר, ומגלגלים את החציל היטב. מניחים את גליל החציל הממולא על הרוטב בתבנית, וחוזרים על הפעולה עד שכל החצילים ממולאים.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (כ180 מעלות), ואופים כחצי שעה.
מוציאים את התבנית, ומפזרים בצל ירוק מעל לפני ההגשה. מגישים חם. בתאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
פורסים את החצילים לרצועות בעובי של חצי סנטימטר, מניחים על צלחת שטוחה וממליחים. ממתינים כחצי שעה עד שיצאו מהם הנוזלים.
מחממים שמן לטיגון במחבת שטוחה, ומטגנים את החצילים עד להשחמה משני צידיהם (גובה השמן במחבת - כסנטימטר). מניחים להתקרר.
באותה המחבת מבשלים את הבשר הטחון, מפוררים אותו תוך כדי ערבוב, ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים כמה דקות עד שהבשר משחים. מוסיפים את הצנוברים ומבשלים כדקה נוספת. מצננים.
במחבת נפרדת מחממים שמן זית, ומטגנים בצל קצוץ. מוסיפים פטריות קצוצות וממשיכים לטגן. מתבלים במלח ופלפל. מצננים.
מאחדים בקערה את הבשר והבצל/פטריות. מוסיפים ביצה וקצת קמח ומערבבים היטב. מוסיפים מעט קמח לפי הצורך, כדי לקבל עיסה שקל לעבד אותה.
להכנת רוטב מחממים בסיר קטן את השמנת הצמחית עד רתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים כ5 דקות.
יוצקים את הרוטב לתבנית מרובעת/מלבנית. מניחים פרוסת חציל על משטח עבודה, יוצקים עליו ככף מעיסת הבשר, ומגלגלים את החציל היטב. מניחים את גליל החציל הממולא על הרוטב בתבנית, וחוזרים על הפעולה עד שכל החצילים ממולאים.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (כ180 מעלות), ואופים כחצי שעה.
מוציאים את התבנית, ומפזרים בצל ירוק מעל לפני ההגשה. מגישים חם. בתאבון 😋