דג דניס על האש בסגנון מרוקאי. דג דניס שלם אותו מתבלים בשום, לימון כבוש, פפריקה, כמון ופתיתי צ'ילי, ואז צולים לשלמות על המנגל.
רכיבים
הוראות הכנה
שוטפים את הדניס, מנקים ומיבשים בעזרת מגבות נייר.
שוטפים את הלימון הכבוש מעודף מלח. מפרידים את בשר הלימון הכבוש מהקליפה. את בשר הלימון קוצצים דק ומוסיפים לקערית. את קליפת הלימון מחלקים לפלחים.
בקערית עם בשר הלימון מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, כמון, פפריקה ופתיתי הצ'ילי ומערבבים. עוטפים את עור הדג ואת בטנו בתערובת. מכניסים לתוך בטן הדג את קליפת הלימון וארבעה ענפי פטרוזיליה.
מחממים גריל מספיק זמן מראש לחום גבוה. מנקים ומשמנים את רשת הגריל היטב.
מניחים את הדג השלם על רשת הגריל ישירות מעל מקור החום. צולים צד אחד מבלי לגעת בדג כ-6 דקות.
בעזרת תרווד גריל (או שפכטל) הופכים את הדג בעדינות ובזהירות שלא לקרוע את עור הדג.
צולים צד שני כ-5-6 דקות נוספות עד שהדג מוכן.
מגישים את הדג מהמנגל ישירות לצלחת. בתיאבון 😋
הערות וטיפים
- מלבד היפוך הדג באמצע הצלייה ובדיקת מוכנות הדג, לא נוגעים בדג בזמן הצלייה.
- דניס שלם בגודל בינוני מוכן כעבור סביב 12 דקות צלייה במנגל. עבור דניסים גדולים או קטנים יותר מוסיפים או מפחיתים מספר דקות לצלייה בהתאם לגודל הדג.
- בודקים מוכנות הדג בעזרת הצצה עם סכין חמאה באיזור ראש הדג. הבשר צריך להיות לבן ולהפרד בקלות מעמוד השדרה של הדג.
מצרכים
הוראות הכנה
שוטפים את הדניס, מנקים ומיבשים בעזרת מגבות נייר.
שוטפים את הלימון הכבוש מעודף מלח. מפרידים את בשר הלימון הכבוש מהקליפה. את בשר הלימון קוצצים דק ומוסיפים לקערית. את קליפת הלימון מחלקים לפלחים.
בקערית עם בשר הלימון מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, כמון, פפריקה ופתיתי הצ'ילי ומערבבים. עוטפים את עור הדג ואת בטנו בתערובת. מכניסים לתוך בטן הדג את קליפת הלימון וארבעה ענפי פטרוזיליה.
מחממים גריל מספיק זמן מראש לחום גבוה. מנקים ומשמנים את רשת הגריל היטב.
מניחים את הדג השלם על רשת הגריל ישירות מעל מקור החום. צולים צד אחד מבלי לגעת בדג כ-6 דקות.
בעזרת תרווד גריל (או שפכטל) הופכים את הדג בעדינות ובזהירות שלא לקרוע את עור הדג.
צולים צד שני כ-5-6 דקות נוספות עד שהדג מוכן.
מגישים את הדג מהמנגל ישירות לצלחת. בתיאבון 😋