טנדור הוא תנור חם מאוד שהשימוש בו נפוץ במטבח ההודי. בבית אפשר להשתמש בגריל פחמים כדי להגיע למנות בעלות תוצאות דומות. דג טנדורי על הגריל הוא דג שלם שצולים על האש אחרי שמשרים אותו בתערובת, המורכבת מיוגורט ומתבלינים, הנותנת לו טעם בסגנון הודי פיקנטי.
מומלץ להגיש את דג הטנדורי כשלצידו מטבל ראיטה נענע הודי.
רכיבים
הוראות הכנה
עובדים עם דג שלם טרי, שנוקה מקשקשים ומחלקי פנים. עוברים על הדג עם מגבת נייר ומוודאים שהוא נקי ויבש.
בקערית טורפים את כל רכיבי המשרה עד לקבלת תערובת משחתית אחידה.
חורצים בדג מספר חריצים מקבילים בעומק סנטימטר. מורחים את המשרה מסביב כל הדג ובתוך החריצים. מה שנשאר מהמשרה ממלאים בתוך בטנו של הדג. מכסים ומניחים למנוחה של כחצי שעה (אפשר גם יותר במקרר).
צולים את הדג על גריל פחמים לוהט במשך 5-7 דקות מכל צד (תלוי בגודל הדג). משתדלים כמה שפחות לגעת ולהזיז את הדג. הופכים רק פעם אחת במהלך הצלייה.
הדג מוכן כאשר הבשר שלו נפרד בקלות מהעצם (אפשר לבצע בדיקה בעזרת סכין חמאה.) בתיאבון 😋
הערות
לטיפים נוספים בנושא צליית דג שלם על המנגל בקרו בדף מתכון דג שלם על האש.
מצרכים
הוראות הכנה
עובדים עם דג שלם טרי, שנוקה מקשקשים ומחלקי פנים. עוברים על הדג עם מגבת נייר ומוודאים שהוא נקי ויבש.
בקערית טורפים את כל רכיבי המשרה עד לקבלת תערובת משחתית אחידה.
חורצים בדג מספר חריצים מקבילים בעומק סנטימטר. מורחים את המשרה מסביב כל הדג ובתוך החריצים. מה שנשאר מהמשרה ממלאים בתוך בטנו של הדג. מכסים ומניחים למנוחה של כחצי שעה (אפשר גם יותר במקרר).
צולים את הדג על גריל פחמים לוהט במשך 5-7 דקות מכל צד (תלוי בגודל הדג). משתדלים כמה שפחות לגעת ולהזיז את הדג. הופכים רק פעם אחת במהלך הצלייה.
הדג מוכן כאשר הבשר שלו נפרד בקלות מהעצם (אפשר לבצע בדיקה בעזרת סכין חמאה.) בתיאבון 😋