דג מטוגן בבלילת בירה, מבוסס על מתכון יווני מסורתי של Bakaliaros (דג בקלה) מטוגן המוגש לרוב עם מטבל הסקורדליה. את פילה הדג, עם או בלי העור, חותכים לקוביות בגודל ביס (נגיסים), אותן טובלים בבלילה ומטגנים בשמן עמוק.
רכיבים
הוראות הכנה
מקציפים את החלבון עד לקבלת קצפת יציבה.
בקערה נפרדת מערבלים היטב את שאר חומרי הבלילה עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה.
בעזרת לקקן משלבים בתנועות קיפול עדינות את קצפת החלבון לתערובת הבלילה.
מתקבלת בלילה אוורירית. מכניסים למקרר לשעה.
מנקים את פילה הדג ומייבשים בעזרת מגבת נייר.
חותכים לקוביות בגודל של ביסים.
מחממים שמן לטיגון בסיר לטיגון עמוק לטמפרטורת 175 מעלות (בודקים עם קצת בלילה - שהשמן רותח).
טובלים את נגיסי העוף בבלילה ומעבירים מייד לשמן הרותח. מטגנים במקבצים, כל פעם 5-7 נגיסים כדי שלא יידבקו אחד לשני וכדי ששמן הטיגון לא יתקרר.
במהלך הטיגון מדי פעם הופכים את הנגיסים. הנגיסים יהיו מוכנים כעבור 4-5 דקות טיגון. הם מוכנים כאשר הם תפוחים וזהובים. מעבירים למסננת או לרשת המונחת מעל צלחת.
מגישים עם מטבל מתאים ועם פרוסת לימון לזליפה על הנגיסים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מקציפים את החלבון עד לקבלת קצפת יציבה.
בקערה נפרדת מערבלים היטב את שאר חומרי הבלילה עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה.
בעזרת לקקן משלבים בתנועות קיפול עדינות את קצפת החלבון לתערובת הבלילה.
מתקבלת בלילה אוורירית. מכניסים למקרר לשעה.
מנקים את פילה הדג ומייבשים בעזרת מגבת נייר.
חותכים לקוביות בגודל של ביסים.
מחממים שמן לטיגון בסיר לטיגון עמוק לטמפרטורת 175 מעלות (בודקים עם קצת בלילה - שהשמן רותח).
טובלים את נגיסי העוף בבלילה ומעבירים מייד לשמן הרותח. מטגנים במקבצים, כל פעם 5-7 נגיסים כדי שלא יידבקו אחד לשני וכדי ששמן הטיגון לא יתקרר.
במהלך הטיגון מדי פעם הופכים את הנגיסים. הנגיסים יהיו מוכנים כעבור 4-5 דקות טיגון. הם מוכנים כאשר הם תפוחים וזהובים. מעבירים למסננת או לרשת המונחת מעל צלחת.
מגישים עם מטבל מתאים ועם פרוסת לימון לזליפה על הנגיסים. בתיאבון 😋