דג שלם בתנור עם חמאה שום ומרווה, בשלב הראשון צורבים אותו על מחבת. לאחר מכן מתבלים ומכניסים לתנור לאפייה עד לתוצאה המושלמת.
רכיבים
הוראות הכנה
משתמשים בדג שלם טרי, שנוקה מקשקשים ומחלקי פנים. עוברים על הדג עם מגבת נייר ומוודאים שהוא נקי ויבש.
חורצים את הדג 3-4 חריצים רוחביים בכול צד בעומק חצי סנטימטר.
זולפים שמן זית על הדג ומעסים אותו כך ששמן הזית מכסה את כולו משני הצדדים ובתוכו.
ממליחים ומפלפלים את הדג משני הצדדים ובתוך הבטן.
בשלב זה נותנים לדג את הצריבה הראשונית. מומלץ להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק כדי שעור הדג לא יתפרק.
מחממים את המחבת על הכיריים בחום גבוה. בשלב זה כבר אפשר לחמם גם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
משמנים קצת את המחבת. צורבים את הדג כ-2-3 דקות מכול צד עד להשחמה נאה.
מכבים את הכיריים ומעבירים את הדג לתבנית מצופה בנייר אפייה.
מפזרים שום כתוש על הדג ובתוך בטנו.
בתוך בטן הדג מוסיפים גם כף חמאה ושני עלי מרווה טריים.
מחזירים את הדג לתבנית ומניחים עליו שני עלי מרווה וכף חמאה נוספים.
אופים כ-4-6 דקות (תלוי בגודל הדג), מוציאים מהתנור, הופכים את הדג, בזהירות שלא לפרק את העור. מעבירים את שני עלי המרווה לצד השני של הדג, בעזרת כף מוזגים מרוטב החמאה הנמסה על הדג. מחזירים לתנור ל- 4-6 דקות אפייה נוספות עד שהדג מוכן.
מגישים עם פלחי לימון. בתיאבון!
מצרכים
הוראות הכנה
משתמשים בדג שלם טרי, שנוקה מקשקשים ומחלקי פנים. עוברים על הדג עם מגבת נייר ומוודאים שהוא נקי ויבש.
חורצים את הדג 3-4 חריצים רוחביים בכול צד בעומק חצי סנטימטר.
זולפים שמן זית על הדג ומעסים אותו כך ששמן הזית מכסה את כולו משני הצדדים ובתוכו.
ממליחים ומפלפלים את הדג משני הצדדים ובתוך הבטן.
בשלב זה נותנים לדג את הצריבה הראשונית. מומלץ להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק כדי שעור הדג לא יתפרק.
מחממים את המחבת על הכיריים בחום גבוה. בשלב זה כבר אפשר לחמם גם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
משמנים קצת את המחבת. צורבים את הדג כ-2-3 דקות מכול צד עד להשחמה נאה.
מכבים את הכיריים ומעבירים את הדג לתבנית מצופה בנייר אפייה.
מפזרים שום כתוש על הדג ובתוך בטנו.
בתוך בטן הדג מוסיפים גם כף חמאה ושני עלי מרווה טריים.
מחזירים את הדג לתבנית ומניחים עליו שני עלי מרווה וכף חמאה נוספים.
אופים כ-4-6 דקות (תלוי בגודל הדג), מוציאים מהתנור, הופכים את הדג, בזהירות שלא לפרק את העור. מעבירים את שני עלי המרווה לצד השני של הדג, בעזרת כף מוזגים מרוטב החמאה הנמסה על הדג. מחזירים לתנור ל- 4-6 דקות אפייה נוספות עד שהדג מוכן.
מגישים עם פלחי לימון. בתיאבון!