דג שלם מטוגן בשמן עמוק, הבשר שלו עסיסי ורך והעור שלו הופך לציפוי פריך וטעים. דג בטיגון עמוק לא אמור להתייבש או לצאת ספוג שמן. כדי שהמנה תצליח יש לעבוד על פי ההוראות, לטגן את הדג שהוא טרי טרי בשמן שרתח לטמפרטורה גבוהה. כמו כן תמיד יש לשמור על כללי בטיחות כשעובדים בסביבת שמן רותח. יש לבדוק שהסיר יציב, שאין ממלאים אותו ביותר מדי שמן ושאין ילדים או אנשים שעלולים להפגע בסביבה.

רכיבים
הוראות הכנה
מוודאים שהדג נקי מקסקסים ושהבטן שלו נקייה מחלקי פנים. שוטפים ומייבשים את הדג בעזרת נייר סופג. גוזרים את הסנפירים.
יוצרים 3-4 חתכים רוחביים בכול צד של בטן הדג, במרווח של 2 סנטינטר בין חריץ לחריץ. החריצים יאפשרו בישול אחיד של בשר הדג.
מפזרים על הדג מלח ופלפל. אם רוצים אפשר להוסיף תבלינים לפי הטעם, שום כתוש, או ליים סחוט. מורחים ומעסים את הדג עם התבלינים, מסביב לעור, בתוך הבטן ובתוך החריצים שיצרתם. לסיום, מקמחים את הדג ומנערים משאריות קמח.
ממלאים שמן בסיר רחב לטיגון עם שמן עמוק או בווק. מחממים כמה דקות על להבה גבוהה עד שהשמן חם מאוד בטמפרטורת 170-180 מעלות. ניתן לבדוק על יד פיזור קצת מלח או קמח בשמן - אם הוא מבעבע חזק אז הוא מספיק חם. השמן לא אמור לעבור יותר מחצי מגובה הסיר, אחרת הוא עלול לגלוש.
מניחים בעדינות את הדג בתוך השמן הרותח. מטגנים כחמש-שבע דקות, תלוי בגודל הדג.
בעזרת כפות מתאימות, או מלחציים, או כף ותרווד, הופכים בעדינות ובזהירות את הדג. מטגנים כחמש-שבע דקות נוספות.
מוציאים את הדג מהשמן ומניחים בקערת סינון כדי שיטפטף שאריות שמן.
מגישים עם פלחי לימון, עם תפוח אדמה או צ'יפס, טחינה, ירק או סלט. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מוודאים שהדג נקי מקסקסים ושהבטן שלו נקייה מחלקי פנים. שוטפים ומייבשים את הדג בעזרת נייר סופג. גוזרים את הסנפירים.
יוצרים 3-4 חתכים רוחביים בכול צד של בטן הדג, במרווח של 2 סנטינטר בין חריץ לחריץ. החריצים יאפשרו בישול אחיד של בשר הדג.
מפזרים על הדג מלח ופלפל. אם רוצים אפשר להוסיף תבלינים לפי הטעם, שום כתוש, או ליים סחוט. מורחים ומעסים את הדג עם התבלינים, מסביב לעור, בתוך הבטן ובתוך החריצים שיצרתם. לסיום, מקמחים את הדג ומנערים משאריות קמח.
ממלאים שמן בסיר רחב לטיגון עם שמן עמוק או בווק. מחממים כמה דקות על להבה גבוהה עד שהשמן חם מאוד בטמפרטורת 170-180 מעלות. ניתן לבדוק על יד פיזור קצת מלח או קמח בשמן - אם הוא מבעבע חזק אז הוא מספיק חם. השמן לא אמור לעבור יותר מחצי מגובה הסיר, אחרת הוא עלול לגלוש.
מניחים בעדינות את הדג בתוך השמן הרותח. מטגנים כחמש-שבע דקות, תלוי בגודל הדג.
בעזרת כפות מתאימות, או מלחציים, או כף ותרווד, הופכים בעדינות ובזהירות את הדג. מטגנים כחמש-שבע דקות נוספות.
מוציאים את הדג מהשמן ומניחים בקערת סינון כדי שיטפטף שאריות שמן.
מגישים עם פלחי לימון, עם תפוח אדמה או צ'יפס, טחינה, ירק או סלט. בתיאבון 😋