דג שלם על האש מאוד פשוט ומאוד טעים. הכי חשוב זה דג מאוד טרי. חשוב לא להפריע לדג עם יותר מדי תבלינים וחשוב כמה שפחות להתעסק עם הדג מרגע שהונח על המנגל.
המתכון הבסיסי לדג על האש דורש דג טרי, קצת שמן, מלח, פלפל ולימון. התבלינים והעשבים אינם הכרחיים, ונועדו לשפר במעט את הטעמים או לתת אופי טיפה שונה למנה. ניתן לנסות ולהתנסות עם תבלון שונה למנה ממה שמוצע במתכון.
רכיבים
הוראות הכנה
עובדים עם דג שלם טרי, שנוקה מקשקשים ומחלקי פנים. עוברים על הדג עם מגבת נייר ומוודאים שהוא נקי ויבש.
מניחים את הדג על צלחת, זולפים שמן זית בתוך הבטן של הדג ועל העור מסביב ומורחים באופן אחיד.
מפזרים על הדג את התבלינים, על העור ובתוך הבטן.
דוחפים לבטן 2-3 פרוסות לימון ואת עשבי התיבול.
צולים על גריל חם 5 דקות בצד אחד, הופכים וצולים כ-5 דקות נוספות את הצד השני (זמן הצליה הזה מתאים לדג בגודל בינוני כמו הדניס שבתמונה, ומשתנה בהתאם לגודל הדג.)
הדג מוכן כאשר הבשר במרכז הבטן לבן, וכאשר הוא מתפרק בקלות מהעצם.
מפזרים פטרוזיליה מעל ומגישים עם פלחי לימון. בתיאבון 😋
הערות
- חשוב לעבוד על רשת גריל נקייה ומשומנת כדי שהדג לא ידבק.
- הופכים את הדג בעדינות בעזרת תרווד וכלי נוסף כמו מזלג גריל או כף גדולה, לתמיכה. במידה והדג דבוק לרשת, נותנים לו עוד כמה רגעים להצלות ומנסים לשחרר שוב מבלי שיתפרק העור.
- אין צורך לחרוץ את הדג – חריצים יגבירו את הסיכוי שהעור ידבק לרשת ויתפרק.
מצרכים
הוראות הכנה
עובדים עם דג שלם טרי, שנוקה מקשקשים ומחלקי פנים. עוברים על הדג עם מגבת נייר ומוודאים שהוא נקי ויבש.
מניחים את הדג על צלחת, זולפים שמן זית בתוך הבטן של הדג ועל העור מסביב ומורחים באופן אחיד.
מפזרים על הדג את התבלינים, על העור ובתוך הבטן.
דוחפים לבטן 2-3 פרוסות לימון ואת עשבי התיבול.
צולים על גריל חם 5 דקות בצד אחד, הופכים וצולים כ-5 דקות נוספות את הצד השני (זמן הצליה הזה מתאים לדג בגודל בינוני כמו הדניס שבתמונה, ומשתנה בהתאם לגודל הדג.)
הדג מוכן כאשר הבשר במרכז הבטן לבן, וכאשר הוא מתפרק בקלות מהעצם.
מפזרים פטרוזיליה מעל ומגישים עם פלחי לימון. בתיאבון 😋