רוטב ויניגרט חרדל ודבש לסלט, טעים ובריא. ללא חומרים משמרים, ניתן להכינו מראש ולשמור במקרר.
הכנה5 דקות סך הכול5 דקות
רכיבים
½ כוס שמן זיתכתית מעולה
2 כפות חומץ בן יין לבן
1 כף לימון סחוט
1 כף חרדל דיז'ון
1 כף דבשאו סירופ מייפל
2 שיני שוםכתוש
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
1
מכניסים את כול הרכיבים לצנצנת זכוכית עם מכסה (אטומה לגמרי) ומנערים טוב טוב. (לחלופין מכניסים לקערה וטורפים היטב עם מטרפה ידנית.)
2
זולפים במידה על הסלט רק בהגשה, ולא לפני! אפשר לשמור במקרר עד עשרה ימים. בתיאבון!
טיפים
- לגרסה יוונית\איטלקית של הרוטב, משתמשים בחומץ יין אדום (במקום חומץ יין לבן ולימון) ומוסיפים כפית של אורגנו מיובש.
- אפשר להחליף את חומץ היין הלבן והלימון בחומץ בלסמי, עבור סלטים עשירים בירקות ולטעמים מודגשים יותר.
- בהמלצת מרואן, מקבוצת עולם הבישולים של מרואן בפייסבוק, מוסיפים גרידת לימון (כפית) ומיץ מתפוז סחוט (כף).
מצרכים
½ כוס שמן זיתכתית מעולה
2 כפות חומץ בן יין לבן
1 כף לימון סחוט
1 כף חרדל דיז'ון
1 כף דבשאו סירופ מייפל
2 שיני שוםכתוש
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
1
מכניסים את כול הרכיבים לצנצנת זכוכית עם מכסה (אטומה לגמרי) ומנערים טוב טוב. (לחלופין מכניסים לקערה וטורפים היטב עם מטרפה ידנית.)
2
זולפים במידה על הסלט רק בהגשה, ולא לפני! אפשר לשמור במקרר עד עשרה ימים. בתיאבון!