מתכון למטבל חומוס ביתי. בהכנה עצמאית של החומוס אפשר להגיע לתוצאות נהדרות ממש כמו בחומוסיות הכי טובות, ואף להתאים את החומוס לטעם האישי.
רכיבים
הוראות הכנה
מוסיפים לקערה מספיק גדולה מים קרים וחצי מכמות אבקת הסודה לשתייה ומערבבים. משרים את גרגרי החומוס במים הקרים במשך לילה (8 שעות לפחות.) גרגרי החומוס היבשים יספגו את המים ויכפילו את נפחם. יש לוודא שכמות המים תספיק לכסות את גרגרי החומוס גם אחרי שיהיו ספוגים. אחרי כמה שעות אפשר להחליף את המים אם רוצים במים נקיים. במידה וצפות קליפות של החומוס נפתרים מהן (מה שיותר נפתרים מהקליפות, יתקבל חומוס במרקם יותר חלק.)
אחרי ההשרייה, מבשלים את החומוס. תחילה שוטפים ומסננים את גרגרי החומוס המושרים. מוסיפים אותם לסיר בגודל מתאים. מכסים את גרגרי החומוס לגמרי במים. פני המים צריכים להיות בגובה 3-4 סנטימטר מעל גרגרי החומוס. מוסיפים את שאר הסודה לשתייה. מביאים לרתיחה. בזמן ההרתחה יצטבר הרבה קצף לבן בסיר. מסירים כמה שיכולים מהקצף הלבן בעזרת כף מסננת. כשהמים רתחו מכסים את הסיר ומנמיכים להבה. מבשלים על רתיחה קלה במשך שעה-שעתיים עד שגרגרי החומוס רכים מאוד. במידה וצפות קליפות חומוס רצוי להפתר מהן בעזרת כף מסננת.
כשהגרגרים רכים אפשר להכין מהם את ממרח החומוס הביתי. אפשר לחכות שיתקררו קצת או שיתקררו לגמרי. טוחנים רק חלק מגרגרי החומוס המבושלים במעבד מזון וחלק אפשר לשמור שלמים לפיזור על הממרח המוכן, או כתוספת לתבשילים. לממרח החומוס, עבור כל שתיים וחצי כוסות חומוס מבושל (ומסונן ממי הבישול) שטוחנים, מוסיפים גם רבע כוס של מי בישול החומוס. טוחנים במשך שתי דקות עד שמתקבלת מחית חומוס אחידה.
מוסיפים למחית החומוס הזו את הטחינה הגולמית, המים הקרים, הלימון הסחוט טרי, המלח והכמון (הכמויות ההתחלתיות המובאות במתכון מותאמות להוספה לשתיים וחצי כוסות גרגרי חומוס אחרי שבושלו וסוננו.) טוחנים את הכל במעבד המזון במשך דקה או שתיים נוספות עד שמתקבל ממרח חומוס ביתי טרי ומשובח. אפשר כמובן לטעום ולשפר מרקם וטעמים בהתאם לטעם האישי.
מגישים צלחת אישית של חומוס עם כמות נדיבה של שמן זית מעולה מעל החומוס. אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה, גרגרי חומוס מבושלים שלמים, וגם ירקות טריים חתוכים, חמוצים וכמובן, פיתה חמימה ליד. בתיאבון 😊
הערה
לא חייבים להכין חומוס במעבד מזון חשמלי. מעבד המזון נותן לחומוס מרקם חלק מאוד ואוורירי. אפשר גם להכין חומוס נהדר בעל מרקם יותר גס בעזרת כלי מעיכה, כמו מועך תפוחי אדמה.
מצרכים
הוראות הכנה
מוסיפים לקערה מספיק גדולה מים קרים וחצי מכמות אבקת הסודה לשתייה ומערבבים. משרים את גרגרי החומוס במים הקרים במשך לילה (8 שעות לפחות.) גרגרי החומוס היבשים יספגו את המים ויכפילו את נפחם. יש לוודא שכמות המים תספיק לכסות את גרגרי החומוס גם אחרי שיהיו ספוגים. אחרי כמה שעות אפשר להחליף את המים אם רוצים במים נקיים. במידה וצפות קליפות של החומוס נפתרים מהן (מה שיותר נפתרים מהקליפות, יתקבל חומוס במרקם יותר חלק.)
אחרי ההשרייה, מבשלים את החומוס. תחילה שוטפים ומסננים את גרגרי החומוס המושרים. מוסיפים אותם לסיר בגודל מתאים. מכסים את גרגרי החומוס לגמרי במים. פני המים צריכים להיות בגובה 3-4 סנטימטר מעל גרגרי החומוס. מוסיפים את שאר הסודה לשתייה. מביאים לרתיחה. בזמן ההרתחה יצטבר הרבה קצף לבן בסיר. מסירים כמה שיכולים מהקצף הלבן בעזרת כף מסננת. כשהמים רתחו מכסים את הסיר ומנמיכים להבה. מבשלים על רתיחה קלה במשך שעה-שעתיים עד שגרגרי החומוס רכים מאוד. במידה וצפות קליפות חומוס רצוי להפתר מהן בעזרת כף מסננת.
כשהגרגרים רכים אפשר להכין מהם את ממרח החומוס הביתי. אפשר לחכות שיתקררו קצת או שיתקררו לגמרי. טוחנים רק חלק מגרגרי החומוס המבושלים במעבד מזון וחלק אפשר לשמור שלמים לפיזור על הממרח המוכן, או כתוספת לתבשילים. לממרח החומוס, עבור כל שתיים וחצי כוסות חומוס מבושל (ומסונן ממי הבישול) שטוחנים, מוסיפים גם רבע כוס של מי בישול החומוס. טוחנים במשך שתי דקות עד שמתקבלת מחית חומוס אחידה.
מוסיפים למחית החומוס הזו את הטחינה הגולמית, המים הקרים, הלימון הסחוט טרי, המלח והכמון (הכמויות ההתחלתיות המובאות במתכון מותאמות להוספה לשתיים וחצי כוסות גרגרי חומוס אחרי שבושלו וסוננו.) טוחנים את הכל במעבד המזון במשך דקה או שתיים נוספות עד שמתקבל ממרח חומוס ביתי טרי ומשובח. אפשר כמובן לטעום ולשפר מרקם וטעמים בהתאם לטעם האישי.
מגישים צלחת אישית של חומוס עם כמות נדיבה של שמן זית מעולה מעל החומוס. אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה, גרגרי חומוס מבושלים שלמים, וגם ירקות טריים חתוכים, חמוצים וכמובן, פיתה חמימה ליד. בתיאבון 😊