נגיסים של חזה עוף בטמפורה בסגנון יפני. העוף מושרה במרינדה ולאחר מכן מוטבל בבלילת טמפורה ומטוגן בשמן עמוק. מתקבלים נגיסי עוף עסיסיים בציפוי פריך.
רכיבים
הוראות הכנה
חתוכים את העוף לקוביות או לרצועות בגודל 2-3 סנטימטר.
בקערה מערבבים את חומרי המשרה. מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים. מכסים ומניחים לחצי שעה במקרר.
להכנת הבלילה טורפים את הביצה. מנפים את הקמח והעמילן לתוך הבלילה תוך כדי כך מערבבים. לבסוף זולפים מים קרים תוך כדי ערבוב הבלילה עד שמתקבלת בלילה אחידה. הבלילה מוכנה כשהיא אחידה. לא מערבבים או מקציפים את הבלילה מעבר למה שצריך.
מחממים שמן בווק או בסיר לטיגון עמוק לטמפרטורת 180 מעלות (או עד שכאשר מטפטפים פנימה טיפת בלילה היא מיד רותחת ומבעבעת).
מעבירים את העוף לתוך הבלילה ומערבבים.
מחליקים נגיסי העוף המצופים בבלילה אחד אחרי השני לתוך השמן הרותח. לצורך ביצוע הפעולה הכי נוח להשתמש במקלות סיניים. עובדים במספר מקבצים. לא משליכים את העוף לתוך השמן הרותח ולא מעמיסים יותר מדי נגיסי עוף בו זמנית (3-5 במקבץ) כדי שלא יידבקו אחד לשני או יקררו את השמן. את הנגיסים מטגנים 4 דקות בערך (2 דקות מכול צד) עד שמזהיבים. מוציאים ומניחים במסננת מעל קערה שתספוג טפטוף שאריות שמן.
מגישים עם רוטב חמוץ מתוק, רוטב חרדל יפני, או מטבל מועדף אחר לצד סלט או ירקות. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
חתוכים את העוף לקוביות או לרצועות בגודל 2-3 סנטימטר.
בקערה מערבבים את חומרי המשרה. מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים. מכסים ומניחים לחצי שעה במקרר.
להכנת הבלילה טורפים את הביצה. מנפים את הקמח והעמילן לתוך הבלילה תוך כדי כך מערבבים. לבסוף זולפים מים קרים תוך כדי ערבוב הבלילה עד שמתקבלת בלילה אחידה. הבלילה מוכנה כשהיא אחידה. לא מערבבים או מקציפים את הבלילה מעבר למה שצריך.
מחממים שמן בווק או בסיר לטיגון עמוק לטמפרטורת 180 מעלות (או עד שכאשר מטפטפים פנימה טיפת בלילה היא מיד רותחת ומבעבעת).
מעבירים את העוף לתוך הבלילה ומערבבים.
מחליקים נגיסי העוף המצופים בבלילה אחד אחרי השני לתוך השמן הרותח. לצורך ביצוע הפעולה הכי נוח להשתמש במקלות סיניים. עובדים במספר מקבצים. לא משליכים את העוף לתוך השמן הרותח ולא מעמיסים יותר מדי נגיסי עוף בו זמנית (3-5 במקבץ) כדי שלא יידבקו אחד לשני או יקררו את השמן. את הנגיסים מטגנים 4 דקות בערך (2 דקות מכול צד) עד שמזהיבים. מוציאים ומניחים במסננת מעל קערה שתספוג טפטוף שאריות שמן.
מגישים עם רוטב חמוץ מתוק, רוטב חרדל יפני, או מטבל מועדף אחר לצד סלט או ירקות. בתיאבון 😋