מנת חזה עוף ברוטב יין לבן, חמאה ושום – עדינה ועסיסית.
רכיבים
הוראות הכנה
מתבלים את חזה העוף בפפריקה, במלח ובפלפל.
מצפים את העוף בקמח ומנערים שאריות.
צורבים את העוף במחבת שחומם עם שמן זית וחמאה בחום בינוני-גבוה עד שמשחים משני הצדדים (חצי דקה מכול צד) ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת את הגזר, הסלרי, השום ומטגנים כ-2 דקות (מדי פעם לערבב.)
מוסיפים יין לבן, וכשרותח נותנים לנוזלים להתאדות כדקה.
מוסיפים את ציר המרק, יחד עם גרידה מהלימון וגם קצת מיץ מהלימון. מערבבים ומאדים כדקה נוספת.
מוסיפים חזרה את העוף שרק צרבנו והנחנו בצד וזולגים מעליו את הרוטב בסיוע כף. כשהרוטב מבעבע, מכסים את המחבת ומנמיכים את האש ללהבה קטנה. נותנים לעוף להתבשל ברוטב כ-8 דקות (הופכים צד אחרי 4 דקות.)
מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים עם הרבה רוטב.
מצרכים
הוראות הכנה
מתבלים את חזה העוף בפפריקה, במלח ובפלפל.
מצפים את העוף בקמח ומנערים שאריות.
צורבים את העוף במחבת שחומם עם שמן זית וחמאה בחום בינוני-גבוה עד שמשחים משני הצדדים (חצי דקה מכול צד) ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת את הגזר, הסלרי, השום ומטגנים כ-2 דקות (מדי פעם לערבב.)
מוסיפים יין לבן, וכשרותח נותנים לנוזלים להתאדות כדקה.
מוסיפים את ציר המרק, יחד עם גרידה מהלימון וגם קצת מיץ מהלימון. מערבבים ומאדים כדקה נוספת.
מוסיפים חזרה את העוף שרק צרבנו והנחנו בצד וזולגים מעליו את הרוטב בסיוע כף. כשהרוטב מבעבע, מכסים את המחבת ומנמיכים את האש ללהבה קטנה. נותנים לעוף להתבשל ברוטב כ-8 דקות (הופכים צד אחרי 4 דקות.)
מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים עם הרבה רוטב.