חזה עוף ברוטב צלפים ולימון (עוף פיקאטה) זוהי מנה הנגזרת מהמטבח האיטלקי (במקור עגל פיקאטה), קלה להכנה ומאוד טעימה. חזה העוף יוצא עסיסי עם רוטב חמצמץ קטיפתי שהולך נהדר בהגשה על מצע פסטה או אורז.
רכיבים
הוראות הכנה
ממליחים ומפלפלים את חזה העוף.
מצפים את חזה העוף בקמח, ומנערים משאריות הקמח.
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את חזה העוף בחום בינוני-גבוהה כ- ½2 דקות מכול צד (עד שמשחים קצת).
מניחים את חזה העוף המטוגן על צלחת בצד לנוח.
למחבת החמה מוסיפים ציר מרק. מגרדים את התחתית בעזרת כף עץ.
מוסיפים את מיץ הלימון ומרתיחים. נותנים לנוזלים להצטמצם כשתי דקות.
מוסיפים חצי מכמות הפטרוזיליה ואת הצלפים. מועכים חלק מהצלפים בעזרת מזלג (לשחרור הטעמים.)
אחרי כדקה נוספת מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב לקבלת רוטב מבעבע וסמיך.
מחזירים את חזות העוף לבישול של דקה נוספת מכול צד בתוך הרוטב. בעזרת כף מכסים היטב ברוטב תוך כדי הבישול.
מפזרים מעל המנה המוכנה שארית הפטרוזיליה. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
ממליחים ומפלפלים את חזה העוף.
מצפים את חזה העוף בקמח, ומנערים משאריות הקמח.
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את חזה העוף בחום בינוני-גבוהה כ- ½2 דקות מכול צד (עד שמשחים קצת).
מניחים את חזה העוף המטוגן על צלחת בצד לנוח.
למחבת החמה מוסיפים ציר מרק. מגרדים את התחתית בעזרת כף עץ.
מוסיפים את מיץ הלימון ומרתיחים. נותנים לנוזלים להצטמצם כשתי דקות.
מוסיפים חצי מכמות הפטרוזיליה ואת הצלפים. מועכים חלק מהצלפים בעזרת מזלג (לשחרור הטעמים.)
אחרי כדקה נוספת מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב לקבלת רוטב מבעבע וסמיך.
מחזירים את חזות העוף לבישול של דקה נוספת מכול צד בתוך הרוטב. בעזרת כף מכסים היטב ברוטב תוך כדי הבישול.
מפזרים מעל המנה המוכנה שארית הפטרוזיליה. בתיאבון 😋