חיתוכיות פקאן ומייפל, שילוב נהדר של טעמים הנותן תוצאות מופלאות. לשחיתות מירבית מגישים אותן עוד חמימות וליד גלידה.

רכיבים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. מצפים תבנית אפייה בגודל 23x28 סנטימטר בנייר אפייה.
בקערה גדולה מערבבים קמח עם סוכרים ומלח. את החמאה חותכים לקוביות ומפזרים מעל התערובת. בעזרת מועך תפוחי אדמה (או מזלג) לוחצים על החמאה ומאחדים אותה עם החומרים היבשים, כך שנוצרת תערובת פירורית.
מעבירים את התערובת לתבנית המצופה בנייר אפייה. בעזרת כפות הידיים מהדקים את הפירורים לשכבה מהודקת ואחידה בגובהה, אותה חורצים קלות עם מזלג.
אופים את התחתית לחיתוכיות כ- 20-25 דקות עד שהיא מתקשה בחלקה העליון ומראה סימנים של הזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים בצד בזמן שמכינים את ציפוי הפקאן והמייפל.
בקערה גדולה מוסיפים סירופ מייפל, סוכרים, חמאה מומסת, ביצים, תמצית וניל ומלח. מקציפים בעזרת מקציף ידני (או מיקסר) עד לאיחוד מלא של כל הרכיבים.
מוסיפים את אגוזי הפקאן ומערבבים.
מוזגים את תערובת המייפל והפקאן מעל הבסיס האפוי ומורחים לגובה אחיד.
אופים בתנור בחום 180 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהציפוי מתקשה ונצבע בצבע חום בהיר.
מוציאים את המאפה מהתבנית ומניחים להתקררות. אחרי שמתקרר כמה דקות, חותכים לקוביות. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. מצפים תבנית אפייה בגודל 23x28 סנטימטר בנייר אפייה.
בקערה גדולה מערבבים קמח עם סוכרים ומלח. את החמאה חותכים לקוביות ומפזרים מעל התערובת. בעזרת מועך תפוחי אדמה (או מזלג) לוחצים על החמאה ומאחדים אותה עם החומרים היבשים, כך שנוצרת תערובת פירורית.
מעבירים את התערובת לתבנית המצופה בנייר אפייה. בעזרת כפות הידיים מהדקים את הפירורים לשכבה מהודקת ואחידה בגובהה, אותה חורצים קלות עם מזלג.
אופים את התחתית לחיתוכיות כ- 20-25 דקות עד שהיא מתקשה בחלקה העליון ומראה סימנים של הזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים בצד בזמן שמכינים את ציפוי הפקאן והמייפל.
בקערה גדולה מוסיפים סירופ מייפל, סוכרים, חמאה מומסת, ביצים, תמצית וניל ומלח. מקציפים בעזרת מקציף ידני (או מיקסר) עד לאיחוד מלא של כל הרכיבים.
מוסיפים את אגוזי הפקאן ומערבבים.
מוזגים את תערובת המייפל והפקאן מעל הבסיס האפוי ומורחים לגובה אחיד.
אופים בתנור בחום 180 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהציפוי מתקשה ונצבע בצבע חום בהיר.
מוציאים את המאפה מהתבנית ומניחים להתקררות. אחרי שמתקרר כמה דקות, חותכים לקוביות. בתיאבון 😋