באבא גנוש זהו סלט או מטבל מזרח תיכוני שבבסיסו חצילים עם טחינה, לרוב בתוספת שמן זית, לימון ושום. בגרסאות שונות לבאבא גנוש יש שוני בדרך ההכנה, ברכיבים ובמידותיהם. יש הצולים את החצילים על האש, ויש בתנור. יש המועכים את החצילים ידנית במועך תפוחי-אדמה או בעזרת מכתש ועלי, ויש המסתייעים במעבד מזון לקבלת מרקם קטיפתי. בחלק מהגרסאות מוסיפים עגבניות קצוצות, בחלק חומץ, בחלק יוגורט, עשבי תיבול ותבלינים ורכיבים אחרים. בכולם הבסיס של החצילים בטחינה נשמר. הגרסה של באבא גנוש שלפניכם נוסתה בהצלחה ומומלצת, נסו אותה כפי שהיא או קחו אותה למקומות משלכם.

רכיבים
הוראות הכנה
צולים חצילים עד שהם רכים מאוד. במהלך הצלייה הופכים את החצילים כך שיצלו באופן פחות או יותר שווה מכול הצדדים. הדרך המועדפת לצלייה היא על המנגל (גריל פחמים או גז) או על להבת הכיריים, אך אפשר גם לצלות בתנור. זמן הצלייה על המנגל נע בין 15-30 דקות, ובתנור בחום של 180-200 מעלות בסביבות 30-35 דקות. הזמן ישתנה בהתאם לגובה החום ולגודל החצילים, לכן עקבו ובדקו.
כאשר החצילים מתרככים מאוד מסירים מהאש או מהתנור, ונותנים מנוחה והתקררות של 10-15 דקות.
חוצים את החצילים ובעזרת כף מרוקנים את בשרם לתוך קערה. נפתרים מזרעים כמה שאפשר מבלי לאבד בשר של חציל. כמו כן, נפתרים מהקליפות.
מעבירים את בשר החצילים למסננת ומניחים ל- 5-10 דקות לטפטף. מהנוזלים נפתרים.
מעבירים את בשר החצילים יחד עם כול שאר הרכיבים למעבד מזון, וטוחנים כ-2 דקות.
להגשה מפזרים מעל טיפונת סומק, פטרוזיליה קצוצה וזולפים שמן זית. בתיאבון 😋
טיפים
- בחרו חצילים ארוכים וצרים – בהם יש פחות זרעים
- בחצילים זכריים (בבסיסם נקודה במקום חריץ) יש פחות זרעים, לכן גם אלו עדיפים
- נסו להוסיף כף או שתיים של יוגרט יווני למתכון
- במקום לטחון במעבד המזון, מועכים את כל הרכיבים בקערה ומערבבים.
מקבלים גרסה פחות חלקה של הבאבא גנוש (לא פחות טעימה.)
מצרכים
הוראות הכנה
צולים חצילים עד שהם רכים מאוד. במהלך הצלייה הופכים את החצילים כך שיצלו באופן פחות או יותר שווה מכול הצדדים. הדרך המועדפת לצלייה היא על המנגל (גריל פחמים או גז) או על להבת הכיריים, אך אפשר גם לצלות בתנור. זמן הצלייה על המנגל נע בין 15-30 דקות, ובתנור בחום של 180-200 מעלות בסביבות 30-35 דקות. הזמן ישתנה בהתאם לגובה החום ולגודל החצילים, לכן עקבו ובדקו.
כאשר החצילים מתרככים מאוד מסירים מהאש או מהתנור, ונותנים מנוחה והתקררות של 10-15 דקות.
חוצים את החצילים ובעזרת כף מרוקנים את בשרם לתוך קערה. נפתרים מזרעים כמה שאפשר מבלי לאבד בשר של חציל. כמו כן, נפתרים מהקליפות.
מעבירים את בשר החצילים למסננת ומניחים ל- 5-10 דקות לטפטף. מהנוזלים נפתרים.
מעבירים את בשר החצילים יחד עם כול שאר הרכיבים למעבד מזון, וטוחנים כ-2 דקות.
להגשה מפזרים מעל טיפונת סומק, פטרוזיליה קצוצה וזולפים שמן זית. בתיאבון 😋