סלט חצילים ברוטב עגבניות עם הרבה שום והרבה טעם. לאכול על פרוסה עם חמאה או טחינה, או לצד מנה עיקרית. בתיאבון 😋

רכיבים
הוראות הכנה
שוטפים את החצילים ופורסים לפרוסות בעובי של כ- 1 סנטימטר.
מניחים את הפרוסות בצלחת שטוחה ומפזרים הרבה מלח משני הצדדים של כול פרוסה, עד שהחצילים מזיעים - בערך כשעה.
שוטפים את פרוסות החצילים במים להסרת המלח, סוחטים את הנוזלים ומייבשים באמצעות נייר סופג.
מטגנים את החצילים בשמן זית חם עד שהם מזהיבים משני הצדדים - החצילים סופגים הרבה שמן, אז כול פעם להוסיף קצת.
מניחים בסיר בישול שכבות חצילים מטוגנות ומפזרים ביניהם שיני שום חתוכות לפרוסות דקות.
קוצצים בקערה עגבניות מקולפות. (אפשר גם במקום לקלף את העגבניות לרסק אותן בפומפיה, ומהקליפות נפתרים.) לעגבניות המרוסקות מוסיפים מלח, פלפל, סוכר, מעט מיץ לימון. מדללים במספר כפות מים לפי הצורך ומערבבים.
מוזגים את תערובת העגבניות על החצילים שבסיר. מכסים, מביאים לרתיחה, ומבשלים על חום נמוך כחצי שעה.
מגישים חם או קר. הסלט ישמר במקרר למספר ימים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
שוטפים את החצילים ופורסים לפרוסות בעובי של כ- 1 סנטימטר.
מניחים את הפרוסות בצלחת שטוחה ומפזרים הרבה מלח משני הצדדים של כול פרוסה, עד שהחצילים מזיעים - בערך כשעה.
שוטפים את פרוסות החצילים במים להסרת המלח, סוחטים את הנוזלים ומייבשים באמצעות נייר סופג.
מטגנים את החצילים בשמן זית חם עד שהם מזהיבים משני הצדדים - החצילים סופגים הרבה שמן, אז כול פעם להוסיף קצת.
מניחים בסיר בישול שכבות חצילים מטוגנות ומפזרים ביניהם שיני שום חתוכות לפרוסות דקות.
קוצצים בקערה עגבניות מקולפות. (אפשר גם במקום לקלף את העגבניות לרסק אותן בפומפיה, ומהקליפות נפתרים.) לעגבניות המרוסקות מוסיפים מלח, פלפל, סוכר, מעט מיץ לימון. מדללים במספר כפות מים לפי הצורך ומערבבים.
מוזגים את תערובת העגבניות על החצילים שבסיר. מכסים, מביאים לרתיחה, ומבשלים על חום נמוך כחצי שעה.
מגישים חם או קר. הסלט ישמר במקרר למספר ימים. בתיאבון 😋