תבשיל טאג'ין עוף עם אורז וזיתים, בתוספת גמבה, לימון כבוש, ותבלינים. ארוחה שלמה המתבשלת לאיטה בטאג'ין.
רכיבים
הוראות הכנה
לפני ההכנה משרים את הטאג'ין במים כשעתיים.
אם יש זעפרן, משרים אותו בשתי כפות מים רותחים.
מחממים טאג'ין על להבה בינונית-גבוהה. כשהטאג'ין חם מוסיפים שמן זית וחלקי עוף, ממליחים ומפלפלים, ונותנים להם להשחים משני הצדדים, בערך כ-5 דקות טיגון מכול צד. מוציאים ומניחים על צלחת.
מוסיפים לטאג'ין את הבצל והשום ומטגנים כ-5 דקות.
מוסיפים חצי מכמות הציר (או המים) ומגרדים את התחתית של הטאג'ין בעזרת כף או תרווד.
מוסיפים את האורז וחצי מכמות של כול אחד מהתבלינים ומערבבים.
מניחים מעל האורז את חלקי העוף.
מעל העוף מניחים בתפזורת: רצועות גמבה, זיתים, לימון כבוש, פטרוזיליה, פלפל צ'ילי, עלי דפנה.
מפזרים מעל הכול את שארית התבלינים ומוזגים מעל את מה שנשאר מציר המרק (או המים).
מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כשעה - שעה ורבע, עד שהעוף מתפרק מהעצם והאורז מוכן.
אם רוצים עוף שחום, מסירים את מכסה הטאג'ין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 5-7 דקות. בתיאבון!
מצרכים
הוראות הכנה
לפני ההכנה משרים את הטאג'ין במים כשעתיים.
אם יש זעפרן, משרים אותו בשתי כפות מים רותחים.
מחממים טאג'ין על להבה בינונית-גבוהה. כשהטאג'ין חם מוסיפים שמן זית וחלקי עוף, ממליחים ומפלפלים, ונותנים להם להשחים משני הצדדים, בערך כ-5 דקות טיגון מכול צד. מוציאים ומניחים על צלחת.
מוסיפים לטאג'ין את הבצל והשום ומטגנים כ-5 דקות.
מוסיפים חצי מכמות הציר (או המים) ומגרדים את התחתית של הטאג'ין בעזרת כף או תרווד.
מוסיפים את האורז וחצי מכמות של כול אחד מהתבלינים ומערבבים.
מניחים מעל האורז את חלקי העוף.
מעל העוף מניחים בתפזורת: רצועות גמבה, זיתים, לימון כבוש, פטרוזיליה, פלפל צ'ילי, עלי דפנה.
מפזרים מעל הכול את שארית התבלינים ומוזגים מעל את מה שנשאר מציר המרק (או המים).
מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כשעה - שעה ורבע, עד שהעוף מתפרק מהעצם והאורז מוכן.
אם רוצים עוף שחום, מסירים את מכסה הטאג'ין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 5-7 דקות. בתיאבון!