טבחה בלקרעה טריפוליטאית, זוהי טבחה (תבשיל) קדרת בקר פיקנטית ומתקתקה המבושלת עם דלעת, גרגרי חומוס, בצל ותבלינים.
רכיבים
הוראות הכנה
מפלפלים בנדיבות את קוביות הבשר.
מחממים שמן בסיר קדירה על חום בינוני-גבוה. סוגרים את הבשר בשמן. כשהבשר משחים יפה מכול הצדדים מעבירים לצלחת.
מוספים לסיר את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל ושיני השום משחימים.
מוסיפים פפריקות, מערבבים ומטגנים עם הבצל והשום כחצי דקה.
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים כחצי דקה.
מוסיפים כחצי כוס מהציר. מגרדים בעזרת תרווד או כף עץ את תחתית הסיר. מבשלים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את גרגירי החומוס (אחרי ששוטפים אותם ומסננים היטב).
מכסים הכול בציר שנשאר, מוסיפים עלי דפנה, חררת', מלח ופלפל. מביאים לרתיחה.
מבשלים מכוסה כשעתיים על אש קטנה.
מוסיפים את הדלעת ומבשלים כ-45 דקות נוספים עד שהחומוס והבשר רכים ונימוחים.
משפרים טעמים (מלח ופלפל) לפי הצורך.
מגישים עם לחם טרי וליד חמוצים טריפוליטאים (מסייר). בתיאבון 😋
הערות
- אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד מים.
- מומלץ להגיש כמנה על מצע קוסקוס או אורז.
- בשלב הוספת הדלעת ניתן גם להוסיף לתבשיל פלחים של תפוח אדמה קלוף.
- ניתן להחליף את החומוס בשעועית לבנה.
מצרכים
הוראות הכנה
מפלפלים בנדיבות את קוביות הבשר.
מחממים שמן בסיר קדירה על חום בינוני-גבוה. סוגרים את הבשר בשמן. כשהבשר משחים יפה מכול הצדדים מעבירים לצלחת.
מוספים לסיר את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל ושיני השום משחימים.
מוסיפים פפריקות, מערבבים ומטגנים עם הבצל והשום כחצי דקה.
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים כחצי דקה.
מוסיפים כחצי כוס מהציר. מגרדים בעזרת תרווד או כף עץ את תחתית הסיר. מבשלים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את גרגירי החומוס (אחרי ששוטפים אותם ומסננים היטב).
מכסים הכול בציר שנשאר, מוסיפים עלי דפנה, חררת', מלח ופלפל. מביאים לרתיחה.
מבשלים מכוסה כשעתיים על אש קטנה.
מוסיפים את הדלעת ומבשלים כ-45 דקות נוספים עד שהחומוס והבשר רכים ונימוחים.
משפרים טעמים (מלח ופלפל) לפי הצורך.
מגישים עם לחם טרי וליד חמוצים טריפוליטאים (מסייר). בתיאבון 😋