אפשרויות הדפסה:

טליאטלה פטריות יער

מניב2 מנותהכנה10 דקותבישול7 דקותסך הכול17 דקות

טליאטלה פטריות יער

 250 גרם פסטת טליאטלה
 150 גרם תערובת פטריות יערפורטובלו, מלך היער, שי-מג'י, שי-טאקי
 2 כפות שמן זית
 1 שן שום
 ½ פלפל צ'ילי
 1 צרור פטרוזיליה
 4 עגבניות שרי
 4 כפות פיקורינומגוררת, או פרמז'ן מגוררת
 ¼ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
1

מכינים מראש את כל הרכיבים למתכון.

טליאטלה פטריות יער - הרכיבים

2

פורסים את הפטריות לפרוסות בעובי 1/2 סנטימטר. את השום כותשים או קוצצים דק. את הצ'ילי פורסים לפרוסות דקות. קוצצים את הפטרוזיליה, גם את העלים וגם את הגבעולים. את עגבניות השרי מחלקים לפלחים או לפרוסות.

טליאטלה פטריות יער - חיתוך הירקות

3

מתחילים בבישול של הפסטה לפי הוראות היצרן. מיד כשהפסטה נכנסת לסיר מכינים את רוטב פטריות היער.

4

מחממים מחבת על חום בינוני. מוסיפים את שמן זית. מוסיפים שום וצ'ילי ומטגנים כחצי דקה.

5

מוסיפים למחבת את גבעולי הפטרוזיליה הקצוצים, מקפיצים ומטגנים כחצי דקה.

טליאטלה פטריות יער - טיגון שום, צ'ילי ופטרוזיליה

6

מוסיפים את הפטריות. מוסיפים את המלח והפלפל. בוחשים ומקפיצים כדקה.

טליאטלה פטריות יער - הוספת הפטריות לרוטב

7

מוסיפים למחבת בערך 1/4 כוס ממי בישול הפסטה ובוחשים.

8

מוסיפים את העגבניות וחלק מעלי הפטרוזיליה הקצוצים. בוחשים ומבשלים כ-3-4 דקות.

טליאטלה פטריות יער - הוספת עגבניות ופטרוזיליה לרוטב

9

כשהפסטה כמעט 'אל-דנטה' (דקה לפני סיום הבישול) מעבירים אותה למחבת הרוטב, להשלמת הבישול של הפסטה בתוך הרוטב. מפזרים מעל כשני שליש מהגבינה ובוחשים. מוסיפים עוד קצת ממי בישול הפסטה כדי לדלל את הרוטב למידה הרצויה.

טליאטלה פטריות יער - בישול הפסטה ברוטב

10

מגישים את המנה מיד כשהיא חמה. בהגשה מפזרים מעל המנה את שארית הגבינה ואת שארית עלי הפטרוזיליה. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0