מתכון בסיסי של כדורי בשר ברוטב עגבניות. אפשר להגיש יחד עם ספגטי למנה קלאסית של ספגטי עם קציצות, אפשר לצד תפוחי אדמה, על מצע של אורז או בתוך לחמניה. אפשר לזלול חם או קר.

רכיבים
הוראות הכנה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
משרים כשתי דקות את הלחם במי הסודה. מעבירים לקערה ומערבבים בקערה יחד עם כל שאר הרכיבים לתערובת הקציצות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצרים מתערובת הקציצות כדורים בגודל כדור פינג-פונג (או כדור גולף) ומסדרים בתבנית.
אופים בתנור כ-20-25 דקות, כאשר באמצע האפייה הופכים את הקציצות.
בזמן שהקציצות נאפות אפייה מוקדמת בתנור מתחילים בהכנת רוטב העגבניות.
מחממים שמן בסיר. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומאדים כ-10 דקות.
מוסיפים שום ופלפל צ'ילי ירוק ומערבבים. מאדים כשתי דקות.
מוסיפים עגבניות (עם המיץ), יין (או מים), מים ובזיליקום. מערבבים.
בשלב זה, במידה ורוצים רוטב בעל מרקם חלק, מעבירים את הרוטב לבלנדר, טוחנים ומחזירים לסיר (או מרסקים את הרוטב ישירות בסיר עם מוט בלנדר.)
מוסיפים לסיר את הקציצות ועלי הדפנה.
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה ורבע. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
משרים כשתי דקות את הלחם במי הסודה. מעבירים לקערה ומערבבים בקערה יחד עם כל שאר הרכיבים לתערובת הקציצות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצרים מתערובת הקציצות כדורים בגודל כדור פינג-פונג (או כדור גולף) ומסדרים בתבנית.
אופים בתנור כ-20-25 דקות, כאשר באמצע האפייה הופכים את הקציצות.
בזמן שהקציצות נאפות אפייה מוקדמת בתנור מתחילים בהכנת רוטב העגבניות.
מחממים שמן בסיר. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומאדים כ-10 דקות.
מוסיפים שום ופלפל צ'ילי ירוק ומערבבים. מאדים כשתי דקות.
מוסיפים עגבניות (עם המיץ), יין (או מים), מים ובזיליקום. מערבבים.
בשלב זה, במידה ורוצים רוטב בעל מרקם חלק, מעבירים את הרוטב לבלנדר, טוחנים ומחזירים לסיר (או מרסקים את הרוטב ישירות בסיר עם מוט בלנדר.)
מוסיפים לסיר את הקציצות ועלי הדפנה.
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה ורבע. בתיאבון 😋