כנפיים ברוטב ברביקיו, אפשר להכין אותן בתנור או על האש. כל מה שצריך למתכון זה כנפי עוף, קצת מלח ופלפל, וכמובן, רוטב ברביקיו בהכנה ביתית או קנוי.
הוראות הכנה
מנקים ומיבשים את כנפי העוף היטב בעזרת נייר סופג. בעזרת סכין שף או מספרי מטבח, מפרקים את הכנפיים במפרק לשני חלקיהם העיקריים (הפולקה של הכנף, והזרוע הכוללת שתי עצמות). לעתים הכנפיים מגיעו גם עם חלק שלישי של קצה הכנף - ממנו נפתרים או שומרים להכנת ציר מרק.
מפזרים קצת מלח ופלפל על הכנפיים.
מחממים תנור ל-200 מעלות. מצפים מגש אפייה בשכבת רדיד אלומניום, ומעל המגש מניחים רשת שעליה בהמשך יונחו הכנפיים.
מסדרים את הכנפיים בשכבה אחת על רשת הצלייה, ומכניסים לתנור ל-40 דקות.
לאחר הצלייה בתנור מעבירים את הכנפיים לתוך קערה גדולה.
מוסיפים חצי מכמות רוטב הברביקיו ומערבבים. מחזירים את הכנפיים המצופות ברוטב לתנור לצלייה של כ-5 דקות נוספות.
מוציאים את כנפי העוף מהתנור חזרה לקערה. מוסיפים את שארית הרוטב ומקפיצים את הכנפיים בקערה כך שהן יעטפו לגמרי ברוטב. מפזרים מעל קצת פטרוזיליה קצוצה והכנפיים מוכנות.
מצפים את כנפי העוף בכל הרוטב. אפשר גם לצפות אותן כמה שעות מראש (ולשמור במקרר).
צולים את הכנפיים על המנגל החם במשך כ-6-7 דקות. הופכים וצולים צד שני כ-6-7 דקות נוספות.
את הרוטב הנותר בקערה לא זורקים. כשהכנפיים כבר כמעט עשויות, מורחים אותן בעזרת מברשת בשארית של רוטב הברביקיו שבקערה. צולים כדקה, הופכים ומורחים אותן ברוטב הנותר גם בצידן השני. צולים כדקה נוספת והכנפיים מוכנות לזלילה.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מנקים ומיבשים את כנפי העוף היטב בעזרת נייר סופג. בעזרת סכין שף או מספרי מטבח, מפרקים את הכנפיים במפרק לשני חלקיהם העיקריים (הפולקה של הכנף, והזרוע הכוללת שתי עצמות). לעתים הכנפיים מגיעו גם עם חלק שלישי של קצה הכנף - ממנו נפתרים או שומרים להכנת ציר מרק.
מפזרים קצת מלח ופלפל על הכנפיים.
מחממים תנור ל-200 מעלות. מצפים מגש אפייה בשכבת רדיד אלומניום, ומעל המגש מניחים רשת שעליה בהמשך יונחו הכנפיים.
מסדרים את הכנפיים בשכבה אחת על רשת הצלייה, ומכניסים לתנור ל-40 דקות.
לאחר הצלייה בתנור מעבירים את הכנפיים לתוך קערה גדולה.
מוסיפים חצי מכמות רוטב הברביקיו ומערבבים. מחזירים את הכנפיים המצופות ברוטב לתנור לצלייה של כ-5 דקות נוספות.
מוציאים את כנפי העוף מהתנור חזרה לקערה. מוסיפים את שארית הרוטב ומקפיצים את הכנפיים בקערה כך שהן יעטפו לגמרי ברוטב. מפזרים מעל קצת פטרוזיליה קצוצה והכנפיים מוכנות.
מצפים את כנפי העוף בכל הרוטב. אפשר גם לצפות אותן כמה שעות מראש (ולשמור במקרר).
צולים את הכנפיים על המנגל החם במשך כ-6-7 דקות. הופכים וצולים צד שני כ-6-7 דקות נוספות.
את הרוטב הנותר בקערה לא זורקים. כשהכנפיים כבר כמעט עשויות, מורחים אותן בעזרת מברשת בשארית של רוטב הברביקיו שבקערה. צולים כדקה, הופכים ומורחים אותן ברוטב הנותר גם בצידן השני. צולים כדקה נוספת והכנפיים מוכנות לזלילה.
בתיאבון 😋