כנפיים ברוטב עגבניות, מבושלות ברוטב עגבניות סמיך בתוספת בצל, שום ותבלינים, עד שכנפי העוף רכות ומתפרקות מהעצם.
רכיבים
הוראות הכנה
מנקים ומייבשים את כנפי העוף בעזרת מגבות נייר. קוצצים קצוות ושומן מיותר. חוצים את כנפי עוף לשני חלקים.
ממליחים ומפלפלים את הכנפיים החצויות. מצפים אותן בקמח ומנערים מעודף קמח.
מחממים כחצי מכמות השמן בסיר רחב ונמוך על חום בינוני.
מטגנים את הכנפיים עד להשחמה קלה בשני הצדדים, בערך חמש דקות. כשהן מקבלות קצת צבע מעבירים לצלחת.
במידה ויש צורך לשמן עוד את הסיר, מוסיפים את שארית השמן לטיגון. מטגנים בצל כשלוש-ארבע דקות עד שהוא מתרכך ומקבל צבע.
מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה.
מוסיפים לסיר חצי מהציר (או המים). מגרדים בעזרת כף עץ את תחתית הסיר ובוחשים.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את שארית הציר (או המים), את החומץ, את הסוכר ואת התבלינים ובוחשים.
מחזירים את הכנפיים לסיר. מביאים את התבשיל לרתיחה, מכסים ומנמיכים ללהבה נמוכה.
מבשלים את הכנפיים במשך ארבעים וחמש דקות עם מכסה. במהלך הבישול מדי פעם הופכים את הכנפיים ומוודאים שהן מכוסות ברוטב ושאינן נדבקות לתחתית הכלי. במידה והנוזלים מצטמצמים מדי, מוסיפים חצי כוס ציר או מים (אם רוצים לשדרג טעמים אפשר גם לפנק את התבשיל עם יין אדום או לבן.)
במידה ורוטב העגבניות יוצא דליל מדי בתום 45 דקות הבישול, פותחים את המכסה, מגבירים את הלהבה לחום בינוני ומבשלים כמה דקות, עד שהרוטב מצטמצם למרקם שאינו נוזלי ואינו דליל מדי.
בהגשה מפזרים מעל עלי טימין רעננים. מגישים על אורז או עם לחם טרי לטבילה ברוטב (וליד גם זיתים). בתיאבון 😋
טיפים והערות
- התבשיל הזה יעבוד גם עם ירכיים של עוף. יש לקחת בחשבון שזמן הבישול יתארך בכ-15-30 דקות.
- משדרגים את הרוטב על ידי החלפת חלק מהנוזלים בכוס יין אדום או יין לבן איכותיים (יבש או חצי יבש.)
- תוספות אפשריות: פטריות, זיתים שחורים
מצרכים
הוראות הכנה
מנקים ומייבשים את כנפי העוף בעזרת מגבות נייר. קוצצים קצוות ושומן מיותר. חוצים את כנפי עוף לשני חלקים.
ממליחים ומפלפלים את הכנפיים החצויות. מצפים אותן בקמח ומנערים מעודף קמח.
מחממים כחצי מכמות השמן בסיר רחב ונמוך על חום בינוני.
מטגנים את הכנפיים עד להשחמה קלה בשני הצדדים, בערך חמש דקות. כשהן מקבלות קצת צבע מעבירים לצלחת.
במידה ויש צורך לשמן עוד את הסיר, מוסיפים את שארית השמן לטיגון. מטגנים בצל כשלוש-ארבע דקות עד שהוא מתרכך ומקבל צבע.
מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה.
מוסיפים לסיר חצי מהציר (או המים). מגרדים בעזרת כף עץ את תחתית הסיר ובוחשים.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את שארית הציר (או המים), את החומץ, את הסוכר ואת התבלינים ובוחשים.
מחזירים את הכנפיים לסיר. מביאים את התבשיל לרתיחה, מכסים ומנמיכים ללהבה נמוכה.
מבשלים את הכנפיים במשך ארבעים וחמש דקות עם מכסה. במהלך הבישול מדי פעם הופכים את הכנפיים ומוודאים שהן מכוסות ברוטב ושאינן נדבקות לתחתית הכלי. במידה והנוזלים מצטמצמים מדי, מוסיפים חצי כוס ציר או מים (אם רוצים לשדרג טעמים אפשר גם לפנק את התבשיל עם יין אדום או לבן.)
במידה ורוטב העגבניות יוצא דליל מדי בתום 45 דקות הבישול, פותחים את המכסה, מגבירים את הלהבה לחום בינוני ומבשלים כמה דקות, עד שהרוטב מצטמצם למרקם שאינו נוזלי ואינו דליל מדי.
בהגשה מפזרים מעל עלי טימין רעננים. מגישים על אורז או עם לחם טרי לטבילה ברוטב (וליד גם זיתים). בתיאבון 😋