כנפי עוף בסגנון באפלו (באפלו ווינגס), מנה אמריקנית עממית של כנפי עוף צלויים ומתובלים ברוטב חמאתי, חריף וחמצמץ. מקור המנה בעיר באפלו שבמדינת ניו-יורק ומכאן שמה. האמריקאים אוהבים לזלול את הכנפיים האלו במסעדות ובברים,עם בירה טובה ליד, בייחוד בזמן צפייה באירועי ספורט. נהוג להגיש לצד המנה מקלות סלרי, גזר ורטבים כמו רוטב ראנץ' או רוטב גבינה כחולה, הנותנים איזון לחריפות של הכנפיים.
במתכון זה במקום לטגן את הכנפיים בטיגון עמוק כפי שנהוג במקור, העוף נצלה על רשת בתנור כדי לקבל תוצאה פריכה וטעימה.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. מצפים מגש אפייה בשכבת רדיד אלומניום, ומעל המגש מניחים רשת שעליה בהמשך יונחו הכנפיים.
מנקים ומיבשים את כנפי העוף היטב עם נייר סופג.
בעזרת סכין שף או מספרי מטבח, מפרקים את הכנפיים במפרק לשני חלקיהם העיקריים (הפולקה של הכנף, והזרוע הכוללת שתי עצמות). לעתים הכנפיים מגיעו גם עם חלק שלישי של קצה הכנף - ממנו נפתרים או שומרים להכנת ציר מרק.
מעבירים את חלקי הכנפיים לתוך קערה גדולה. מפזרים מעל אבקת אפייה, מלח, פלפל, אבקת שום ופפריקה. מערבבים היטב ומצפים את הכנפיים בתבלינים.
מסדרים את הכנפיים בשכבה אחת על רשת הצלייה, ומכניסים לתנור ל-45 דקות.
מערבבים בקערה גדולה את כול רכיבי הרוטב.
כאשר הצלייה בתנור מסתיימת, מעבירים את הכנפיים לתוך קערת הרוטב, מערבבים, מצפים את הכנפיים ברוטב ומיד מגישים. בתיאבון 😋
הערות
- במקום הצלייה בתנור, ניתן גם להכין את הכנפיים בטיגון עמוק. בשמן עמוק רותח מניחים את הכנפיים במרווחים מבלי שתגענה אחת בשנייה. מטגנים כ 6-8 דקות עד שהכנפיים משחימות ופריכות. מניחים על רשת לאפשר לשמן לטפטף קצת, ולבסוף מכניסים לקערת הרוטב ומצפים ברוטב.
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. מצפים מגש אפייה בשכבת רדיד אלומניום, ומעל המגש מניחים רשת שעליה בהמשך יונחו הכנפיים.
מנקים ומיבשים את כנפי העוף היטב עם נייר סופג.
בעזרת סכין שף או מספרי מטבח, מפרקים את הכנפיים במפרק לשני חלקיהם העיקריים (הפולקה של הכנף, והזרוע הכוללת שתי עצמות). לעתים הכנפיים מגיעו גם עם חלק שלישי של קצה הכנף - ממנו נפתרים או שומרים להכנת ציר מרק.
מעבירים את חלקי הכנפיים לתוך קערה גדולה. מפזרים מעל אבקת אפייה, מלח, פלפל, אבקת שום ופפריקה. מערבבים היטב ומצפים את הכנפיים בתבלינים.
מסדרים את הכנפיים בשכבה אחת על רשת הצלייה, ומכניסים לתנור ל-45 דקות.
מערבבים בקערה גדולה את כול רכיבי הרוטב.
כאשר הצלייה בתנור מסתיימת, מעבירים את הכנפיים לתוך קערת הרוטב, מערבבים, מצפים את הכנפיים ברוטב ומיד מגישים. בתיאבון 😋