כרובית בטחינה היא מנה שבה הכרובית תחילה מטוגנת בטיגון עמוק ובהמשך נאפית בתנור יחד עם רוטב טחינה. מתכון ערבי למנת כרובית בטחינה טבעונית ומאוד טעימה.
רכיבים
הוראות הכנה
חולטים את פרחי הכרובית במים רותחים במשך 5 דקות. מסננים.
מוסיפים שמן טיגון עמוק לסיר רחב ונמוך. עומק השמן צריך להיות בגובה שני סנטימטר לפחות. מרתיחים את השמן. מטגנים את הכרובית בשמן הרותח עד להזהבה. בסיום הטיגון מעבירים את הכרובית למסננת.
מטגנים גם את הבצל עד להזהבה. מעבירים למסננת ומניחים בצד.
בקערה מוסיפים טחינה, מים, לימון, שום ומלח. בוחשים במשך דקה או שתיים עד לקבלת רוטב טחינה בעל מרקם אחיד.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מסדרים את הבצל ואת הכרובית בתבנית רחבה. שופכים מעליהם את רוטב הטחינה.
אופים בתנור במשך 30 דקות. לקראת אמצע האפייה בודקים שהטחינה לא יבשה מדי. אם כן אז אפשר לזלוף כמה כפות מים ולבחוש.
קולים את הצנובר בשמן הזית במשך דקה או שתיים. משגיחים שלא לשרוף את הצנובר.
מפזרים מעל הכרובית פטרוזיליה, סומק וצנובר קלוי.
מגישים חם עם לחם טרי או עם אורז לבן. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
חולטים את פרחי הכרובית במים רותחים במשך 5 דקות. מסננים.
מוסיפים שמן טיגון עמוק לסיר רחב ונמוך. עומק השמן צריך להיות בגובה שני סנטימטר לפחות. מרתיחים את השמן. מטגנים את הכרובית בשמן הרותח עד להזהבה. בסיום הטיגון מעבירים את הכרובית למסננת.
מטגנים גם את הבצל עד להזהבה. מעבירים למסננת ומניחים בצד.
בקערה מוסיפים טחינה, מים, לימון, שום ומלח. בוחשים במשך דקה או שתיים עד לקבלת רוטב טחינה בעל מרקם אחיד.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מסדרים את הבצל ואת הכרובית בתבנית רחבה. שופכים מעליהם את רוטב הטחינה.
אופים בתנור במשך 30 דקות. לקראת אמצע האפייה בודקים שהטחינה לא יבשה מדי. אם כן אז אפשר לזלוף כמה כפות מים ולבחוש.
קולים את הצנובר בשמן הזית במשך דקה או שתיים. משגיחים שלא לשרוף את הצנובר.
מפזרים מעל הכרובית פטרוזיליה, סומק וצנובר קלוי.
מגישים חם עם לחם טרי או עם אורז לבן. בתיאבון 😋