מתכון בקצת עבודה עבור כרעיים בתנור עם דבש, סויה ושום.
רכיבים
הוראות הכנה
מנגבים את חלקי העוף בעזרת מגבות נייר. חותכים שומן עודף. מפזרים על חלקי העוף את המיורן ומעט מלח ופלפל.
מחממים מחבת רחבה על חום בינוני. מוסיפים את השמן ואת העוף. צורבים את כרעי העוף מכל הצדדים, בערך כ-8-10 דקות.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מעבירים את הכרעיים הצרובות למגש אפייה יחד עם 3-4 כפות משומן העוף שהצטבר במחבת. מכסים את המגש בנייר אלומיניום, ומנקבים באלומיניום מספר חורים בעזרת מזלג.
מכניסים את המגש לתנור ל-50 דקות אפייה בחום של 200 מעלות.
מערבבים בקערה את כל רכיבי רוטב הדבש והסויה.
כעבור 50 דקות אפייה בתנור מוציאים את המגש ומסירים את כיסוי נייר האלומיניום.
מוזגים על העוף את הרוטב. מחזירים את העוף לצלייה של כ-15-20 דקות בתנור (ללא כיסוי.)
במהלך הצלייה כל 3-4 דקות מוזגים בעזרת כף מהרוטב על העוף.
מגישים חם מהתנור לצלחת, עם מנת אורז, אטריות או תפוחי אדמה. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מנגבים את חלקי העוף בעזרת מגבות נייר. חותכים שומן עודף. מפזרים על חלקי העוף את המיורן ומעט מלח ופלפל.
מחממים מחבת רחבה על חום בינוני. מוסיפים את השמן ואת העוף. צורבים את כרעי העוף מכל הצדדים, בערך כ-8-10 דקות.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מעבירים את הכרעיים הצרובות למגש אפייה יחד עם 3-4 כפות משומן העוף שהצטבר במחבת. מכסים את המגש בנייר אלומיניום, ומנקבים באלומיניום מספר חורים בעזרת מזלג.
מכניסים את המגש לתנור ל-50 דקות אפייה בחום של 200 מעלות.
מערבבים בקערה את כל רכיבי רוטב הדבש והסויה.
כעבור 50 דקות אפייה בתנור מוציאים את המגש ומסירים את כיסוי נייר האלומיניום.
מוזגים על העוף את הרוטב. מחזירים את העוף לצלייה של כ-15-20 דקות בתנור (ללא כיסוי.)
במהלך הצלייה כל 3-4 דקות מוזגים בעזרת כף מהרוטב על העוף.
מגישים חם מהתנור לצלחת, עם מנת אורז, אטריות או תפוחי אדמה. בתיאבון 😋