אפשרויות הדפסה:

כרעיים בתנור עם ירקות

מניב4 מנותהכנה20 דקותבישול1 שעה 15 דקותסך הכול1 שעה 35 דקות

כרעיים בתנור עם ירקות - בסיום האפייה

להכנת כרעי העוף
 1 ½ קילוגרם כרעייםללא העור, מופרדות לשוקיים (פולקע) ולירכיים
 2 כפות שמן צמחי
 1 כפית פפריקה מתוקה
 1 כפית רוזמרין מיובש
 ½ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
להכנת הירקות
 6 תפוחי אדמהאדומים, בגודל בינוני, חתוכים לקוביות גדולות
 4 עגבניותמחולקות לרבעים
 1 בצלחתוך לקוביות גדולות
 200 גרם עלי תרדשטופים
 2 כפות שמן צמחי
 3 שיני שוםכתושות
 1 כפית פפריקה מתוקה
 1 כפית טימין מיובש
 ¾ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
1

מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.

2

את כרעי העוף מנקים ומייבשים בעזרת מגבות נייר ומניחים בקערה. מערבבים בצלוחית פפריקה, רוזמרין, מלח, פלפל ושמן צמחי. מצפים את הכרעיים בתערובת.

כרעיים בתנור עם ירקות - תיבול הכרעיים

3

מוסיפים תפוחי אדמה, עגבניות, בצל ושום לתבנית אפייה (אפשר לצפות קודם בנייר אפייה). מערבבים שמן עם שום, פפריקה, טימין מלח ופלפל. מצפים את הירקות בתערובת.

4

מניחים את הכרעיים על הירקות שבתבנית. עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום. מנקבים באלומיניום חורים בעזרת מזלג. אופים בתנור ב-200 מעלות במשך 40 דקות.

כרעיים בתנור עם ירקות - המגש מוכן לאפייה

5

מסירים את נייר האלומיניום מהתבנית וצולים את כרעי העוף והירקות כ-20 דקות נוספות.

6

אחרי השעה בתנור, מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים את הכרעיים לצלחת. מפזרים את עלי התרד מעל הירקות שבתבנית. מניחים בחזרה את הכרעיים בתבנית מעל עלי התרד. אופים הכל בתנור כ-15 דקות נוספות.

כרעיים בתנור עם ירקות - הוספת תרד

7

התבשיל מוכן כעבור אפייה של סך הכל שעה ורבע בתנור, כאשר העוף אפוי עד העצם ותפוחי האדמה רכים.

8

בתיאבון 😋

כרעיים בתנור עם ירקות

נתוני תזונה

מנות 0