לביבות קישואים בסגנון יווני, קולוקית'וקפתדס (Kolokithokeftedes). כוללות גבינת פטה ועשבי תיבול. כדי שיצליחו מומלץ לזרות מלח על הקישואים המגוררים ולהניח במסננת להפתר מהנוזלים. אח"כ סופגים טוב טוב את הנוזלים ומוסיפים לתערובת. חשוב גם לטגן בחום די גבוה כדי שהתוצאה תהיה של פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים.
רכיבים
הוראות הכנה
כהכנה מוקדמת מניחים את הקישואים המגוררים והמומלחים קלות במסננת לחצי שעה, כדי להפתר מנוזלים.
סוחטים את הקישואים טוב טוב, מוסיפים לקערה ומערבבים עם עשבי התיבול והבצל ירוק.
מוסיפים ביצה ומערבבים.
מפזרים על התערובת את הקמח ופלפל שחור טחון טרי ומערבבים לתערובת אחידה.
בסוף מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת ומערבבים קצת ובעדינות (שיישארו פירורי פטה שלמים).
מחממים שמן לטיגון במחבת.
יוצרים לביבות בעזרת כף ומניחים בזהירות במחבת. מטגנים צד אחד בחום בינוני-גבוה כ-4 דקות בערך. (לא הופכים.)
הופכים ומטגנים צד שני. הלביבות צריכות להיות זהובות ופריכות בשני הצדדים, כ-4 דקות טיגון בערך לכול צד.
מגישים עם מטבל צזיקי, עם יוגורט או לצד סלט יווני. יאמי.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
כהכנה מוקדמת מניחים את הקישואים המגוררים והמומלחים קלות במסננת לחצי שעה, כדי להפתר מנוזלים.
סוחטים את הקישואים טוב טוב, מוסיפים לקערה ומערבבים עם עשבי התיבול והבצל ירוק.
מוסיפים ביצה ומערבבים.
מפזרים על התערובת את הקמח ופלפל שחור טחון טרי ומערבבים לתערובת אחידה.
בסוף מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת ומערבבים קצת ובעדינות (שיישארו פירורי פטה שלמים).
מחממים שמן לטיגון במחבת.
יוצרים לביבות בעזרת כף ומניחים בזהירות במחבת. מטגנים צד אחד בחום בינוני-גבוה כ-4 דקות בערך. (לא הופכים.)
הופכים ומטגנים צד שני. הלביבות צריכות להיות זהובות ופריכות בשני הצדדים, כ-4 דקות טיגון בערך לכול צד.
מגישים עם מטבל צזיקי, עם יוגורט או לצד סלט יווני. יאמי.
בתיאבון 😋