מתכון דג לברק על האש אותו צולים בשלמותו על המנגל, עם קצת תיבול וכמה שפחות התעסקות.
לטיפים ולרעיונות נוספים לצליית דג שלם על המנגל בקרו במתכון דג שלם על אש.
רכיבים
הוראות הכנה
כעשרים דקות לפני הצלייה על המנגל מוציאים את הדג מהקירור. שוטפים את הדג היטב ומייבשים עם מגבות נייר.
מערבבים בקערית שמן זית עם סומק, מלח ופלפל.
מורחים סביב הדג ובבטנו את התערובת של השמן והתבלינים.
מכניסים לבטן הדג 3 פרוסות לימון ומספר ענפי פטרוזיליה. מניחים בכלי עם כיסוי עד לצלייה.
מכינים את המנגל לצלייה. עבור גריל פחמים מבעירים את הפחמים כ-30 דקות מראש. מנקים היטב את רשת המנגל. משמנים את הרשת לפני שמניחים עליה את הדג (אפשר להעזר בבצל חצוי למריחת שמן צמחי על הרשת.)
מניחים את הדג בזהירות על הגריל הלוהט. צולים כחמש דקות בלי לגעת בדג.
כעבור חמש דקות מנסים להפוך את הדג. דוחפים תרווד מתכת (או שפכטל) תחת העור, בעדינות שהעור לא יקרע. בעזרת תרווד נוסף או כף גדולה, הופכים את הדג. במידה והדג נדבק ממתינים קצת ומנסים שוב. צולים את הדג כחמש דקות נוספות בצידו השני.
לדג בגודל בינוני (500 גרם) זמן הצלייה הכולל הוא כעשר דקות בקירוב. במידה והדג גדול יותר או קטן יותר עושים התאמות לזמנים. הדג מוכן כאשר הבשר שלו לבן והוא נפרד בקלות מעמוד השדרה. אפשר להעזר בסכין לבדיקת מוכנות הדג.
מוציאים את פרוסות הלימון והפטרוזיליה מבטן הדג ומגישים ישר מהגריל לצלחת. בתיאבון 😋
הערה
בניגוד לתמונות המופיעות במתכון, אין צורך לחרוץ את הדג. חריצת הדג מסייעת בצלייה אחידה של הדג ואף מזרזת קצת את התהליך, אך כשצולים דג על הגריל חריצת העור מגבירה את הסיכוי שהעור יידבק לרשת הגריל. במקום לחרוץ את הדג פשוט צולים אותו כדקה נוספות מכל צד.
מצרכים
הוראות הכנה
כעשרים דקות לפני הצלייה על המנגל מוציאים את הדג מהקירור. שוטפים את הדג היטב ומייבשים עם מגבות נייר.
מערבבים בקערית שמן זית עם סומק, מלח ופלפל.
מורחים סביב הדג ובבטנו את התערובת של השמן והתבלינים.
מכניסים לבטן הדג 3 פרוסות לימון ומספר ענפי פטרוזיליה. מניחים בכלי עם כיסוי עד לצלייה.
מכינים את המנגל לצלייה. עבור גריל פחמים מבעירים את הפחמים כ-30 דקות מראש. מנקים היטב את רשת המנגל. משמנים את הרשת לפני שמניחים עליה את הדג (אפשר להעזר בבצל חצוי למריחת שמן צמחי על הרשת.)
מניחים את הדג בזהירות על הגריל הלוהט. צולים כחמש דקות בלי לגעת בדג.
כעבור חמש דקות מנסים להפוך את הדג. דוחפים תרווד מתכת (או שפכטל) תחת העור, בעדינות שהעור לא יקרע. בעזרת תרווד נוסף או כף גדולה, הופכים את הדג. במידה והדג נדבק ממתינים קצת ומנסים שוב. צולים את הדג כחמש דקות נוספות בצידו השני.
לדג בגודל בינוני (500 גרם) זמן הצלייה הכולל הוא כעשר דקות בקירוב. במידה והדג גדול יותר או קטן יותר עושים התאמות לזמנים. הדג מוכן כאשר הבשר שלו לבן והוא נפרד בקלות מעמוד השדרה. אפשר להעזר בסכין לבדיקת מוכנות הדג.
מוציאים את פרוסות הלימון והפטרוזיליה מבטן הדג ומגישים ישר מהגריל לצלחת. בתיאבון 😋