לוקוס על האש בסגנון יווני
רכיבים
הוראות הכנה
מנקים את הדג ומיבשים בעזרת נייר סופג.
עם סכין מושחז חורצים את הדג חריצים עמוקים רוחביים מקבילים במרחק סנטימטר אחד מהשני.
בקערית מערבבים שמן זית עם מלח, פלפל, אורגנו ושום כתוש. מורחים את התערובת על הדג ומעסים היטב, משני הצדדים של הדג, בתוך בטנו ובחריצים.
עד לצליית הדג מניחים אותו במגש מכוסה במקרר.
מכינים את הגריל. מחממים את הגריל לחום גבוה. מוודאים שרשת הגריל נקייה ומשומנת היטב.
מכניסים לבטן הדג שתי פרוסות לימון וענף רוזמרין ומניחים את הדג על רשת הגריל.
צולים את הדג על המנגל בצד אחד עד שהצד מוכן לגמרי. בעדינות בודקים שהדג נפרד מרשת הגריל מבלי שהעור מתפרק, ובעזרת תרווד רחב הופכים וצולים צד שני עד שמוכן. אם עור הדג לא נפרד בקלות מהרשת ממתינים דקה ומנסים שוב. זמן הצלייה הכולל הוא כ-15 עד 20 דקות לערך.
הדג מוכן כשאשר הבשר נפרד בקלות מעצם עמוד השדרה של הדג (בודקים בעדינות עם סכין).
בזמן שהדג נצלה (או לפני) מכינים את המטבל. לוחצים על הצלפים בעזרת מזלג ומועכים אותם קצת. מעבירים לצלוחית ומערבבים יחד עם שאר רכיבי המטבל.
מגישים את הדג חם חם, ישר מהמנגל לצלחת, וליד את המטבל. בתיאבון!
מצרכים
הוראות הכנה
מנקים את הדג ומיבשים בעזרת נייר סופג.
עם סכין מושחז חורצים את הדג חריצים עמוקים רוחביים מקבילים במרחק סנטימטר אחד מהשני.
בקערית מערבבים שמן זית עם מלח, פלפל, אורגנו ושום כתוש. מורחים את התערובת על הדג ומעסים היטב, משני הצדדים של הדג, בתוך בטנו ובחריצים.
עד לצליית הדג מניחים אותו במגש מכוסה במקרר.
מכינים את הגריל. מחממים את הגריל לחום גבוה. מוודאים שרשת הגריל נקייה ומשומנת היטב.
מכניסים לבטן הדג שתי פרוסות לימון וענף רוזמרין ומניחים את הדג על רשת הגריל.
צולים את הדג על המנגל בצד אחד עד שהצד מוכן לגמרי. בעדינות בודקים שהדג נפרד מרשת הגריל מבלי שהעור מתפרק, ובעזרת תרווד רחב הופכים וצולים צד שני עד שמוכן. אם עור הדג לא נפרד בקלות מהרשת ממתינים דקה ומנסים שוב. זמן הצלייה הכולל הוא כ-15 עד 20 דקות לערך.
הדג מוכן כשאשר הבשר נפרד בקלות מעצם עמוד השדרה של הדג (בודקים בעדינות עם סכין).
בזמן שהדג נצלה (או לפני) מכינים את המטבל. לוחצים על הצלפים בעזרת מזלג ומועכים אותם קצת. מעבירים לצלוחית ומערבבים יחד עם שאר רכיבי המטבל.
מגישים את הדג חם חם, ישר מהמנגל לצלחת, וליד את המטבל. בתיאבון!