לחם מחמצת עם אגוזים ושיבולת שועל, 40% מקמח מלא, ו- 80% הדרציה (תכולת מים ביחס לסך הקמחים).
רכיבים
הוראות הכנה
מכינים על פי הוראות ההכנה של לחם מחמצת בסיסי (קישור למעלה), עם פירוט הרכיבים וההסברים הנוספים שבמתכון זה.
בשלב האוטוליזה מוסיפים לקמח והמים גם את שיבולת השועל.
שימו לב, 80% הדרציה זה אומר שבשלב ההתחלתי הבצק הוא די רטוב ועיסתי. לא לדאוג, אחרי סדרה או שתיים של קיפולים והמתנה הבצק יתחיל להתגבש.
את האגוזים קוצצים גס ומניחים בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור ל-200 מעלות וקולים את האגוזים כ-5 דקות. מאפשרים להם להתקרר לגמרי לפני שמוסיפים לבצק.
בשלב הקיפולים, בסבב שני או שלישי של קיפולים, מפזרים את אגוזי המלך הקלויים בין שכבות בצק. מפזרים קצת אגוזים על הבצק, מקפלים ומפזרים עוד אגוזים. חוזרים על הפעולה עד שהאגוזים מפוזרים באופן אחיד בין שכבות בצק.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מכינים על פי הוראות ההכנה של לחם מחמצת בסיסי (קישור למעלה), עם פירוט הרכיבים וההסברים הנוספים שבמתכון זה.
בשלב האוטוליזה מוסיפים לקמח והמים גם את שיבולת השועל.
שימו לב, 80% הדרציה זה אומר שבשלב ההתחלתי הבצק הוא די רטוב ועיסתי. לא לדאוג, אחרי סדרה או שתיים של קיפולים והמתנה הבצק יתחיל להתגבש.
את האגוזים קוצצים גס ומניחים בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור ל-200 מעלות וקולים את האגוזים כ-5 דקות. מאפשרים להם להתקרר לגמרי לפני שמוסיפים לבצק.
בשלב הקיפולים, בסבב שני או שלישי של קיפולים, מפזרים את אגוזי המלך הקלויים בין שכבות בצק. מפזרים קצת אגוזים על הבצק, מקפלים ומפזרים עוד אגוזים. חוזרים על הפעולה עד שהאגוזים מפוזרים באופן אחיד בין שכבות בצק.
בתיאבון 😋