לחם מחמצת עם גרעיני חמניה ודבש, בהרכב מזין של קמחים. ⅓ שיפון מלא, ⅓ קמח לחם מלא, ⅓ קמח לחם לבן, ו- 70% מים ביחס לקמחים. פורסים אותו לפרוסות דקות ונהנים.
רכיבים
הוראות הכנה
מכינים על פי הוראות ההכנה של לחם מחמצת בסיסי (קישור למעלה), עם פירוט הרכיבים וההסברים הנוספים שבמתכון זה.
לאחר האוטוליזה, כשמכינים את הבצק הסופי, לאחר הוספת המלח מוסיפים יחד עם המחמצת את הדבש.
בסוף שלב ההתפחה והקיפולים, לפני העיצוב, מוסיפים את גרעיני החמניה לבצק. תחילה מרססים קצת מים על משטח עבודה נקי ורחב. משטחים את הבצק על המשטח הלח ליריעה רחבה ככל שאפשר בצורה ריבועית. תחילה משטחים את כדור הבצק על ידי לחיצה לפיתה רחבה. לאחר מכן אוחזים בקצוות, מותחים ומנערים קלות כדי להגדיל את שטח הפנים. משתדלים למתוח כמה שיותר מבלי לקרוע את הבצק. מפזרים על היריעה באופן אחיד כמות נדיבה של גרעינים. מקפלים את יריעת הבצק כלפי פנים לריבוע קטן יותר. מפזרים את שארית הגרעינים ומקפלים שוב כלפי פנים כך שנוצר מעין כדור בצק המכיל בתוכו את כל הגרעינים. כעת אפשר לקמח קצת את הבצק ובעזרת כף של אופים מעצבים לכדור יפה, מעבירים לקערת ההתפחה, וממשיכים בתהליך ההתפחה הסופית והאפייה.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מכינים על פי הוראות ההכנה של לחם מחמצת בסיסי (קישור למעלה), עם פירוט הרכיבים וההסברים הנוספים שבמתכון זה.
לאחר האוטוליזה, כשמכינים את הבצק הסופי, לאחר הוספת המלח מוסיפים יחד עם המחמצת את הדבש.
בסוף שלב ההתפחה והקיפולים, לפני העיצוב, מוסיפים את גרעיני החמניה לבצק. תחילה מרססים קצת מים על משטח עבודה נקי ורחב. משטחים את הבצק על המשטח הלח ליריעה רחבה ככל שאפשר בצורה ריבועית. תחילה משטחים את כדור הבצק על ידי לחיצה לפיתה רחבה. לאחר מכן אוחזים בקצוות, מותחים ומנערים קלות כדי להגדיל את שטח הפנים. משתדלים למתוח כמה שיותר מבלי לקרוע את הבצק. מפזרים על היריעה באופן אחיד כמות נדיבה של גרעינים. מקפלים את יריעת הבצק כלפי פנים לריבוע קטן יותר. מפזרים את שארית הגרעינים ומקפלים שוב כלפי פנים כך שנוצר מעין כדור בצק המכיל בתוכו את כל הגרעינים. כעת אפשר לקמח קצת את הבצק ובעזרת כף של אופים מעצבים לכדור יפה, מעבירים לקערת ההתפחה, וממשיכים בתהליך ההתפחה הסופית והאפייה.
בתיאבון 😋