לחם מחמצת עם חמוציות ואגוזים, טעים כמו עוגה.
רכיבים
הוראות הכנה
מכינים לפי הוראות הכנת לחם מחמצת בסיסי (קישור למעלה).
עם סיום שלב הקיפולים, לפני עיצוב הבצק ללחם, כשהבצק כבר חזק מספיק בשביל שאפשר יהיה למתוח אותו בלי שיקרע, מותחים את הבצק על משטח לח ליריעה רחבה.
מפזרים על יריעת הבצק חצי מכמות החמוציות והאגוזים.
מקפלים את היריעה ליצירת יריעה קטנה יותר העוטפת בתוכה את החמוציות והאגוזים.
מפזרים את שארית החמוציות והאגוזים ומקפלים שוב לצורה של כמעט כדור.
הופכים את הבצק ויוצרים ממנו כדור (נעזרים בחותך הבצק לעיצוב הכדור). מקמחים את הבצק ואת כלי ההתפחה. מניחים את הבצק בקערה או בתבנית התפיחה כשהוא הפוך.
ממשיכים בשלבי ההתפחה הסופית והאפייה כפי שמוסבר במתכון הכנת לחם מחמצת בסיסי.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מכינים לפי הוראות הכנת לחם מחמצת בסיסי (קישור למעלה).
עם סיום שלב הקיפולים, לפני עיצוב הבצק ללחם, כשהבצק כבר חזק מספיק בשביל שאפשר יהיה למתוח אותו בלי שיקרע, מותחים את הבצק על משטח לח ליריעה רחבה.
מפזרים על יריעת הבצק חצי מכמות החמוציות והאגוזים.
מקפלים את היריעה ליצירת יריעה קטנה יותר העוטפת בתוכה את החמוציות והאגוזים.
מפזרים את שארית החמוציות והאגוזים ומקפלים שוב לצורה של כמעט כדור.
הופכים את הבצק ויוצרים ממנו כדור (נעזרים בחותך הבצק לעיצוב הכדור). מקמחים את הבצק ואת כלי ההתפחה. מניחים את הבצק בקערה או בתבנית התפיחה כשהוא הפוך.
ממשיכים בשלבי ההתפחה הסופית והאפייה כפי שמוסבר במתכון הכנת לחם מחמצת בסיסי.
בתיאבון 😋