מתכון להכנת לחם מחמצת עם צימוקים וקינמון. לחם חגיגי, מתקתק וטעים כמו עוגה.
רכיבים
הוראות הכנה
מכינים לפי הוראות הכנת לחם מחמצת בסיסי (קישור למעלה).
בשלב השלמת הבצק (אחרי האוטוליזה), בנוסף למלח ולסוכן ההתפחה, מוסיפים גם את הקינמון ולשים לבצק אחיד.
עם סיום שלב הקיפולים, לפני עיצוב הבצק ללחם, כשהבצק כבר חזק מספיק בשביל שאפשר יהיה למתוח אותו בלי שיקרע, מותחים את הבצק על משטח לח ליריעה רחבה.
מסננים את הצימוקים שהושרו מבעוד מועד. מפזרים בערך חצי מהצימוקים על יריעת הבצק המתוחה.
מקפלים את היריעה ליריעה קטנה יותר העוטפת בתוכה את הצימוקים. מפזרים את שארית הצימוקים.
מקפלים שוב לצורה כדורית. הופכים את הבצק ויוצרים ממנו כדור (נעזרים בחותך הבצק לעיצוב הכדור). מקמחים את הבצק ואת כלי ההתפחה. מניחים את הבצק בקערה או בתבנית התפיחה כשהוא הפוך.
ממשיכים בשלבי ההתפחה הסופית והאפייה כפי שמוסבר במתכון להכנת לחם מחמצת בסיסי.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מכינים לפי הוראות הכנת לחם מחמצת בסיסי (קישור למעלה).
בשלב השלמת הבצק (אחרי האוטוליזה), בנוסף למלח ולסוכן ההתפחה, מוסיפים גם את הקינמון ולשים לבצק אחיד.
עם סיום שלב הקיפולים, לפני עיצוב הבצק ללחם, כשהבצק כבר חזק מספיק בשביל שאפשר יהיה למתוח אותו בלי שיקרע, מותחים את הבצק על משטח לח ליריעה רחבה.
מסננים את הצימוקים שהושרו מבעוד מועד. מפזרים בערך חצי מהצימוקים על יריעת הבצק המתוחה.
מקפלים את היריעה ליריעה קטנה יותר העוטפת בתוכה את הצימוקים. מפזרים את שארית הצימוקים.
מקפלים שוב לצורה כדורית. הופכים את הבצק ויוצרים ממנו כדור (נעזרים בחותך הבצק לעיצוב הכדור). מקמחים את הבצק ואת כלי ההתפחה. מניחים את הבצק בקערה או בתבנית התפיחה כשהוא הפוך.
ממשיכים בשלבי ההתפחה הסופית והאפייה כפי שמוסבר במתכון להכנת לחם מחמצת בסיסי.
בתיאבון 😋