לחם סנג'ק פרסי (נאן סנג'ק) עשוי עם קמח מלא ונאפה על גבי חלוקי נחל קטנים אותם מחממים בתנור. שיטת האפייה הייחודית היא הנותנת ללחם את הפריכות המיוחדת לו.
רכיבים
הוראות הכנה
בקערה גדולה מערבבים קמחים עם מלח, סוכר ושמרים.
מוסיפים את המים, מערבבים ולשים לבצק גמיש ואחיד כחמש דקות.
משמנים קערה או צלחת, מכסים ומניחים את הבצק לתפוח כשעה-שעתיים עד שמכפיל את נפחו.
כחצי שעה לפני שאופים את הלחם, מסדרים את חלוקי הנחל על תבנית גדולה, ומכניסים לתנור לחימום על החום מקסימלי (250 מעלות או יותר).
על משטח מקומח משטחים את הבצק לפיתה גדולה (או שתיים שלוש פיתות קטנות.) מפזרים סומסום וקצח בכמות הרצוייה ומהדקים. בעזרת אצבעות אפשר ליצור מעין ארוגות לאורך הלחם שייתנו לו מראה של גלים (לא חובה).
מוציאים את התבנית עם החלוקים מהתנור. מניחים בזהירות את הבצק על החלוקים ומחזירים מיד לתנור. האפייה על האבנים החמות היא יחסית מהירה. אפו את הלחם כחמש - שש דקות בערך, עד שמזהיב.
תוך כדי האפייה רצוי לרסס את הלחם או למשוח אותו במעט מים. במידה ונדבקות אבנים ללחם, מסירים אותן בקלות אחרי שהלחם מתקרר קצת. בתיאבון!
מצרכים
הוראות הכנה
בקערה גדולה מערבבים קמחים עם מלח, סוכר ושמרים.
מוסיפים את המים, מערבבים ולשים לבצק גמיש ואחיד כחמש דקות.
משמנים קערה או צלחת, מכסים ומניחים את הבצק לתפוח כשעה-שעתיים עד שמכפיל את נפחו.
כחצי שעה לפני שאופים את הלחם, מסדרים את חלוקי הנחל על תבנית גדולה, ומכניסים לתנור לחימום על החום מקסימלי (250 מעלות או יותר).
על משטח מקומח משטחים את הבצק לפיתה גדולה (או שתיים שלוש פיתות קטנות.) מפזרים סומסום וקצח בכמות הרצוייה ומהדקים. בעזרת אצבעות אפשר ליצור מעין ארוגות לאורך הלחם שייתנו לו מראה של גלים (לא חובה).
מוציאים את התבנית עם החלוקים מהתנור. מניחים בזהירות את הבצק על החלוקים ומחזירים מיד לתנור. האפייה על האבנים החמות היא יחסית מהירה. אפו את הלחם כחמש - שש דקות בערך, עד שמזהיב.
תוך כדי האפייה רצוי לרסס את הלחם או למשוח אותו במעט מים. במידה ונדבקות אבנים ללחם, מסירים אותן בקלות אחרי שהלחם מתקרר קצת. בתיאבון!