לימון כבוש בתוספת פפריקה, קל להכנה ומאוד שימושי. הלימון הכבוש משומר במיץ של הלימון יחד עם מלח. פורסים את הלימונים ומוסיפים טעמים עם פפריקה ותבלינים נוספים. זוהי למעשה גרסה נוספת של הלימון הכבוש המרוקאי הבסיסי.
מאחסנים את הלימון המשומר במקרר (אפשר במשך חודשים) לשימוש בשעת הצורך ברטבים לסלטים, בתבשילים, או כתוספת לפלאפל, לשווארמה, לחומוס ולכריכים.
רכיבים
הוראות הכנה
מחטאים את צנצנת השימור (בעלת קיבולת של 500 מיליליטר עבור ארבעה לימונים בגודל בינוני.) ממלאים אותה במים רותחים ונותנים למים להישאר בצנצנת חמש דקות. מרוקנים מהמים הרותחים ומיבשים את הצנצנת בתנור שחומם ל-180 במשך 10 דקות.
פורסים ארבעה מתוך חמישה לימונים לפרוסות בעובי 3-4 מילימטר. נפתרים מגלעינים.
מפזרים על כל פרוסת לימון קצת מהמלח ומהפפריקה.
מניחים את פרוסות הלימון אחת מעל השנייה בצנצנת השימור. בכל פעם שמוסיפים פרוסה לוחצים עליה ודוחסים כדי לסחוט ממנה מיץ. ממלאים את הצנצנת בפרוסות הלימון כמעט עד לשפתה העליונה (עד לבערך סנטימטר מהפתח.)
אם פרוסות הלימון אינן מכוסות במיץ, סוחטים מיץ מלימון נוסף ומוסיפים לצנצנת. מוסיפים מיץ לימון עד לכיסוי מלא של כל פרוסות הלימון במיץ הלימון.
מוסיפים שמן ואוטמים את הצנצנת.
מכניסים למקרר. בודקים שוב אחרי יום שכל הפרוסות מכוסות במיץ לימון. במידת הצורך מוסיפים מיץ לימון לכיסוי מלא של הפרוסות.
כעבור כמה ימים משקשקים את הצנצנת לערבוב הנוזלים והתבלינים.
הלימון הכבוש מוכן לשימוש כעבור שבוע במקרר. ניתן לשמור אותו במקרר במשך חודשים רבים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מחטאים את צנצנת השימור (בעלת קיבולת של 500 מיליליטר עבור ארבעה לימונים בגודל בינוני.) ממלאים אותה במים רותחים ונותנים למים להישאר בצנצנת חמש דקות. מרוקנים מהמים הרותחים ומיבשים את הצנצנת בתנור שחומם ל-180 במשך 10 דקות.
פורסים ארבעה מתוך חמישה לימונים לפרוסות בעובי 3-4 מילימטר. נפתרים מגלעינים.
מפזרים על כל פרוסת לימון קצת מהמלח ומהפפריקה.
מניחים את פרוסות הלימון אחת מעל השנייה בצנצנת השימור. בכל פעם שמוסיפים פרוסה לוחצים עליה ודוחסים כדי לסחוט ממנה מיץ. ממלאים את הצנצנת בפרוסות הלימון כמעט עד לשפתה העליונה (עד לבערך סנטימטר מהפתח.)
אם פרוסות הלימון אינן מכוסות במיץ, סוחטים מיץ מלימון נוסף ומוסיפים לצנצנת. מוסיפים מיץ לימון עד לכיסוי מלא של כל פרוסות הלימון במיץ הלימון.
מוסיפים שמן ואוטמים את הצנצנת.
מכניסים למקרר. בודקים שוב אחרי יום שכל הפרוסות מכוסות במיץ לימון. במידת הצורך מוסיפים מיץ לימון לכיסוי מלא של הפרוסות.
כעבור כמה ימים משקשקים את הצנצנת לערבוב הנוזלים והתבלינים.
הלימון הכבוש מוכן לשימוש כעבור שבוע במקרר. ניתן לשמור אותו במקרר במשך חודשים רבים. בתיאבון 😋